Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Pocket voor optimale samenwerking tussen bouwpartners  

Pocket voor optimale samenwerking tussen bouwpartners
Bouwteams, Design & Build, DB(F)M(O): bijna dagelijks wordt de bouwwereld met deze termen om de oren geslagen. Maar wat wordt er precies onder verstaan? De nieuwe pocket ‘Werken in bouwteam – een innovatief bouwproces’ gidst bouwprofessionals doorheen deze nieuwe samenwerkingsvormen. Werken in bouwteam betekent een heuse breuk met de traditionele manier van werken. Al in de ontwerpfase schuiven de uitvoerders mee aan de tafel om hun expertise in te brengen.

Omdat veranderingen vaak gepaard gaan met koudwatervrees, is informatie broodnodig, vindt NAV, de Vlaamse architectenorganisatie. Met steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (toen nog IWT) en samen met vertegenwoordigers van aannemers (Vlaamse Confederatie Bouw, Bouwunie) en advies- en ingenieursbureaus (ORI) zette NAV daarom in 2014 een sensibiliseringsproject rond bouwteams op touw.

De pocket ‘Werken in bouwteam – een innovatief bouwproces’ is de jongste spruit van deze samenwerking en neemt tal van praktische vragen onder de loep. Welke kansen bieden deze nieuwe vorm van aanbesteden en samenwerken bijvoorbeeld? Maar ook: met welke aandachtspunten moeten ontwerpers rekening houden?

De pocket kan besteld worden via de webshop op nav.be.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
30 juni 2016
Bron: NAV
Nieuwsarchief:   

Nog meer boeken

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3808 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba