Nieuwbouw

Handboek van de Tegelzetter

Op 4 februari 2011 werd het Handboek van de Tegelzetter, een praktische handleiding voor tegelzetters, officieel voorgesteld aan de pers. Het handboek kwam er op initiatief van het Fonds voor de Vakopleiding in de Bouwnijverheid en met de steun van FECAMO, de Belgische federatie van Tegel- en Mozaïekwerken.
De laatste jaren kwam steeds vaker de vraag naar een geactualiseerde handleiding voor tegelzetters. Het gamma aan beschikbare producten en plaatsingsmethoden is immers groter dan ooit. In een snel evoluerende sector is het belangrijk om bij te blijven en de allernieuwste technieken onder de knie te hebben om zo klanten de beste service te kunnen garanderen. Voor professionele tegelzetters en cursisten vormt dit nieuwe handboek een unieke gids.

Het handboek bestaat uit zes modules, die elk zeer grondig één bepaald aspect doorlichten en ook afzonderlijk kunnen worden aangekocht. Zo kom je alles te weten over plaatsingsmethoden, soorten tegels, opbouw- en afwerkingtechnieken, gereedschappen en onderhoud. Er is zelfs een inleidende module met de geschiedenis van het beroep.

Het Handboek van de Tegelzetter vormt het meest actuele didactische materiaal voor de verschillende bouwopleidingen voor tegelzetters. De vele foto’s en illustraties maken het een overzichtelijke en duidelijke handleiding. Er werd in totaal bijna drie jaar aan gewerkt.

André-Marie Bonnet, Voorzitter van FECAMO: “Echte vaklui hebben hun kennis samengebracht met de bedoeling die over te dragen aan de volgende generatie tegelzetters.”

Het handboek kan besteld worden via de website

Foto: (vlnr.) Parick Noë (Directeur FECAMO), Peter Goegebeur (FECAMO), André-Marie Bonnet (Voorzitter FECAMO), Bruno Vandenwijngaert (Directeur-Generaal FVB) en Paul Becquevort (Hoofdredacteur Handboek van de Tegelzetter).