Algemeen

4 tips voor als jouw iPhone in het water is gevallen

Stel: jij besluit op je vrije zaterdagmiddag om eindelijk eens die vijver schoon te maken. Langzaam aan zag je het water steeds groener worden, terwijl je je afvroeg hoe het mogelijk kon zijn dat die vissen daar nog steeds vrolijk in konden rondzwemmen. Jij was na een paar maanden al wel gewend aan die wilde oerwoudlucht, maar aan hun scheldtirades te horen zijn jouw buren blijkbaar niet zo vrijgevochten en avontuurlijk als jij dacht. Goed, dan maar die laarzen aan, schep in de hand, en beginnen met die waterplanten aan te harken. Je staat net kniediep in de slijk, wanneer je je vertrouwde ringtone hoort. Met je vochtige vingers probeer je je mobiel uit je zak te vissen. Geen slimme move, want nu zie je je geliefde iPhone uit je hand glijden en met een plons in het water vallen. De laatste deuntjes hoor je nog onder water, terwijl het geluid langzaam uitsterft. Wanhopig grijp je tussen de waterplanten, terwijl je jezelf afvraagt wat je ook weer moet doen als je iPhone vochtschade heeft opgelopen. ‘Iets met een bak met rijst, toch?’

Misschien een herkenbaar verhaal voor klussers en mensen die van tuinieren houden. Tijdens het werk in de tuin of het verbouwen kan het voorkomen dat je iPhone in een plas water of vijver valt. Wat is nou de snelste manier om ervoor te zorgen dat waterschade beperkt blijft en je iPhone na het opdrogen weer normaal functioneert? In dit stappenplan leggen wij uit wat je moet doen als je iPhone in het water gevallen is.

Stap 1 – Telefoon uit!

Dus niet weer aan zetten. Klink logisch, maar toch kan het verleidelijk zijn om even te kijken of er toch niets aan de hand is. Als jij namelijk kort na de snoekduik de iPhone weer inschakelt, is de kans groot dat er kortsluiting ontstaat bij interne onderdelen waardoor er blijvende schade ontstaat. Nu de iPhone uit staat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk vocht uit de iPhone schudt. Dit doe je door: 1. De simkaart eruit te halen. 2. Screenprotector en beschermhoes verwijderen. 3. Alle openingen goed droog te maken met een keukenrol. 4. Niet opladen, aangezien je dan ook weer de iPhone inschakelt.

Stap 2 – De wondergel die je iPhone weer tot leven wekt.

Er zijn meerdere positieve verhalen op internet te lezen over het wondermiddeltje Wek-een-telefoon-tot-leven, oftewel Reviveaphone, wat in principe een gel is die het moederbord van jouw iPhone schoonmaakt. Vaak is namelijk niet het water de boosdoener, maar de mineralen in het water die corrosie op het moederbord veroorzaken. Hierbij hoef je slechts: 1. de vloeistof over je iPhone te spuiten en dat zeven minuten in gesloten zak te laten liggen. 2. dit één dag te laten liggen in een ander bijgeleverd zakje. 3. En dan na 24 uur gewacht te hebben je iPhone aan zetten.

Als je iPhone dan nog niet aan gaat, wordt geadviseerd om ‘m nog een dag langer in het droogzakje te houden. Hopelijk is je iPhone dan helemaal uitgedroogd en snakt ‘ie er zelf naar om weer normaal te gaan functioneren.

Stap 3 – Het huis-tuin-en-keuken-middeltje: de rijst.

Als je geen zin hebt om zo’n middeltje aan te schaffen, of misschien ben je meer van huis-tuin-en-keuken middeltjes dan is de rijst-oplossing natuurlijk ook redelijke oplossing. Dit duurt wel wat langer, aangezien het opdrogen ook wat langzamer gaat, maar het is wel iets goedkoper. Zorg er hierbij voor dat je de iPhone in een gesloten bakje of zip-bag met rijst plaatst, en dit laat drogen op een warme plek, zoals de vensterbank.

Bij deze oplossing moet je wel wat meer geduld hebben aangezien het opdrogen in rijst ook wat langzamer gaat. Wacht dus echt een paar dagen voordat je de iPhone weer inschakelt. Helaas is deze oplossing niet helemaal zonder risico, aangezien het zelfs na een paar dagen ook kan voorkomen dat er nog wat vocht in de iPhone blijft zitten waardoor er toch blijven schade oploopt,

Stap 4 – Het laatste redmiddel: de reparateur

Is het na het opvolgen van deze tips nog niet gelukt om je trouwe vriend weer aan de praat te krijgen? Dan zit er niets anders op om de hulp in te schakelen van de reddingsdiensten, oftewel: de reparateur. Nu zijn er verschillende opties waar je een iPhone waterschade reparatie kan laten uitvoeren, maar de beste service tot nu toe is toch Terello. Deze reparatiedienst doet aan ‘reparatie op locatie’, wat betekent dat ze naar jouw werk, huis, etc. toe komen om daar een iPhone reparatie uit te voeren. Als jouw iPhone dus nog geen teken van leven geeft en je geduld langzaam op begin te raken, kun je Terello bellen, die dan vaak dezelfde dag nog bij je kan zijn. Mooi voordeel is daarbij dat ze je levenslange garantie geven op elke reparatie, dus dat betekent dat je niet bang hoef te zijn dat je iPhone er na een tijdje weer mee ophoudt. Eigenlijk geen reden meer dus om in paniek te raken: voortaan kun je weer met een gerust hart je iPhone in je broekzak laten zitten tijdens het tuinieren!

Ook interessant


Build for Life