Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Weersverwachting voor de komende dagen  

Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 14 februari is het eerst mooi of gedeeltelijk bewolkt. In de loop van de dag schuift er vanaf het westen meer hoge bewolking het land in. Het blijft opnieuw heel de dag droog bij maxima rond het vriespunt in de Ardennen en tot 5 ŕ 6 graden in Laag- en Midden-België. Er staat een overwegend matige wind uit zuidoost tot zuid.

Vanavond wordt het vanaf het westen zwaarbewolkt en in de loop van de nacht trekt een regenzone het land in. later in de nacht bereikt die storing ook het oosten waar, bij contact met de koude lucht, de de neerslag overgaat in smeltende sneeuw of sneeuw. De minima liggen tussen -2 in de Ardennen en +3 graden aan de kust. De zuidenwind trekt aan en wordt soms vrij krachtig met rukwinden tot 60 km/u of meer.

Donderdagochtend is het eerst zwaarbewolkt tot betrokken met perioden van regen. Over de Ardennen is tijdelijk wat (smeltende) sneeuw of aanvriezende regen mogelijk. Daarna wordt het vanaf het westen wisselvallig met nog kans op enkele buien. Tegen de avond wordt het veelal droog met brede opklaringen. Het wordt zachter met maxima van +3 in de Ardennen tot 11 graden in het westen. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit het zuiden. In de namiddag wordt de wind matig en ruimt geleidelijk naar west.

Vrijdag en zaterdag is het droog met regelmatig zon. Vrijdagavond kan er wat hoge bewolking komen overdrijven vanaf het zuiden. Maxima tussen 2 graden in Hoog-België en 8 graden over het westen. Er staat een zwakke tot soms matige west- tot zuidwestenwind. 's Nachts vriest het vrijwel overal.

Zondag blijft het droog maar vanaf het noorden kunnen lage wolkenvelden ons land bereiken. Over het zuiden van het land zijn de opklaringen het breedst. Maxima van 2 tot 8 graden.

Maandag en dinsdag zijn de verwachtingen onzeker maar waarschijnlijk kan licht verstoorde lucht ons land bereiken vanuit het noorden. Wat lichte neerslag, in de Ardennen soms nog winters van karakter, is niet uitgesloten. Maxima rond 6 graden in het centrum.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
14 februari 2018
Bron: KMI
Nieuwsarchief:   

Meer nieuwsberichten

B&W Nieuwsarchief van   

 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
De Vlaamse Renovatiedag
BIS 2017
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3808 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
(NS) © 2002 - 2018 Shift Networks bvba