Verbouwen

4de Schilder op School van start onder het thema FC De Kampioenen

4de Schilder op School van start onder het thema FC De Kampioenen
Op donderdag 15 maart 2018 nemen 27 nijverheidsscholen en 27 basisscholen in heel Vlaanderen gelijktijdig deel aan de actiedag “SOS Schilder op School”. Die vormt het hoogtepunt van de 4de editie van het tweejaarlijkse evenement van Bouwunie Schilders-Decorateurs, IVP Coatings en Constructiv/Building Heroes om het schildersberoep te promoten. Thema dit jaar is FC De Kampioenen. Het startschot voor de actie werd dan ook gegeven met een avant-première van de nieuwe kampioenenfilm op vrijdag 8 december in Kinepolis Antwerpen.

SOS-Schilder op School wil het schilderonderwijs positief onder de aandacht brengen. Via de actie leren jongeren de mooie en interessante facetten van dit beroep kennen.

In de aanloop naar de nationale actiedag maken de leerlingen van de nijverheidsscholen, afdeling schilderen-decoratie, samen met de leerlingen van het 6de leerjaar een colorwall van 20 m². Op 15 maart werken alle scholen tegelijk aan hun pronkstuk. In totaal zijn dan meer dan 1.000 leerlingen, leerkrachten en vakmannen in de weer. De colorwall krijgt nadien een vaste plaats in de basisscholen.

Nationale peters van deze 4de editie zijn Jan Verheyen, regisseur van F.C. De Kampioenen 3-Forever, en Herman Verbruggen, beter bekend als zijn kampioenenpersonage Markske. Op de actiedag zelf waagt per school ook een lokale peter of meter zich aan de schilderborstel. Minstens één vakman helpt en ondersteunt de school. Fier op zijn of haar beroep.

4de Schilder op School van start onder het thema FC De Kampioenen
Regisseur Jan Verheyen en “Markske” Herman Verbruggen, nationale peters van de 4de SOS

Op de lanceringsavond in Kinepolis Antwerpen deed nationaal voorzitter van Bouwunie Schilders-Decorateurs Tina De Smaele nog eens het belang van SOS-Schilder op School uit de doeken. Met deze actie willen de initiatiefnemers, Building Heroes van Constructiv, Bouwunie en IVP Coatings, het schilderonderwijs een boost geven. Tegelijkertijd willen ze jongeren motiveren om te kiezen voor het beroep van schilder-decorateur want kleine en middelgrote bedrijven vinden vandaag de dag moeilijk goed opgeleide schilders. “We zijn echt fier op ons tweejaarlijkse evenement. Omdat we bij Bouwunie Schilders-Decorateurs de nadruk leggen op die hechte samenwerking tussen de vakman, de bedrijven en de scholen. Want alleen als die drie actoren het beste van zichzelf geven, kunnen we samen dingen veranderen, zaken realiseren die er op termijn toe doen”, aldus de voorzitter.

De 4de editie van SOS-Schilder op School wordt afgesloten op zaterdag 2 juni in Plopsaland.

Ook interessant