Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Weersverwachting voor de komende dagen  

Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 11 augustus is het eerst nog nevelig met plaatselijke mistbanken. Het wordt wisselend tot vaak zwaarbewolkt met enkele lokale buien. Over het westen en het noordwesten verschijnen er in de loop van de namiddag meer opklaringen die in de kuststreek zelfs breed worden. De maxima schommelen van 15 graden in de Hoge Venen tot 20 of 21 graden over het westen. De wind waait zwak of meestal matig uit noord tot noordwest, later in het westen krimpend naar westzuidwest.

Vrijdagavond is er over de oostelijke landshelft nog kans op een paar buien of lichte regen. Elders is het droog met opklaringen. Volgende nacht wordt het stilaan overal zwaarbewolkt vanaf het westen gevolgd door lichte regen. Deze neerslagzone bereikt het oosten van het land pas op het einde van de nacht of zaterdagochtend. De minima schommelen tussen 9 graden in de Hoge Venen en 15 graden aan de kust. De naar het zuidwesten krimpende wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig.

Zaterdag begint de dag zwaarbewolkt met regen of motregen. Later op de dag volgen er buien vanaf het westen. Aan de kust wordt het in de namiddag overwegend droog. De maxima liggen tussen 13 of 14 graden in Hoog-BelgiŽ en ongeveer 20 graden in Vlaanderen. De wind waait matig en aan zee meestal vrij krachtig uit zuidwest tot west.

Zondag wordt het wisselend bewolkt en blijft het op een lokale bui na droog. De maxima liggen tussen 16 graden in Hoog-BelgiŽ en 21 graden in het centrum van het land. Er waait een overwegend zwakke wind uit westelijke of veranderlijke richtingen.

Maandag verwachten we rustig en droog weer met wolkenvelden en opklaringen. De maxima klimmen tussen 20 en 25 graden. Dinsdag trekt een storing van west naar oost over het land met buien en kans op onweer. In het oosten van het land is het in de voormiddag nog grotendeels droog. De maxima liggen tussen 23 graden aan zee en 28 graden in de Kempen. Er waait een strakke zuidelijke wind die in de loop van de dag naar west draait.

Woensdag lijkt het dankzij een hogedrukwig droog te blijven met zon en wolken. De temperaturen liggen tussen 18 graden in Hoog-BelgiŽ en 22 graden in het centrum van het land. De wind is overwegend zwak uit westelijke of veranderlijke richtingen.
Donderdag wordt het opnieuw wisselvallig met regen- of onweersbuien. De maxima liggen tussen 20 en 23 graden. Er waait daarbij waait een strakke wind uit zuidelijke richtingen.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
11 augustus 2017
Bron: KMI
Nieuwsarchief:   

Meer nieuwsberichten

B&W Nieuwsarchief van   

 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
De Vlaamse Renovatiedag
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba