Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Weersverwachting voor de komende dagen  

Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 8 augustus wordt het snel zwaarbewolkt en verwachten we vooral in het zuidoostelijke landshelft reeds buien met kans op onweer, in de andere streken gaat het dan eerder om plaatselijke buien. In de namiddag breidt de kans op onweersbuien zich uit naar het hele land. De maxima liggen tussen 17 en 21 graden. Er staat een zwakke tot matige wind uit veranderlijke richtingen die geleidelijk draait naar noordwest in het westen en het centrum van het land en naar zuidzuidwest in het oosten.

Op het einde van de avond neemt de buienkans geleidelijk af en wordt het overwegend droog. In de loop van de nacht is er kans op brede opklaringen. Ten zuiden van Samber en Maas verschijnen er mogelijk lage wolken en mistbanken. De minima dalen naar 10 tot 14 graden bij een matige zuidwestenwind.

Woensdag is het eerst wisselend en later zwaarbewolkt met af en toe regen of buien die plaatselijk hevig kunnen zijn en soms gepaard gaan met onweer. We verwachten maxima van 16 tot 21 graden bij een matige zuidwestenwind die op het einde van de dag zwak en veranderlijk wordt.

Donderdag blijft het weer onstabiel met tussen de opklaringen door stapelwolken waaruit talrijke buien kunnen vallen met een uitgesproken kans op onweer. Maxima tussen 15 en 20 graden. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen, aan de kust matig uit noord tot noordoost.

Vrijdag is er in vergelijking met de voorgaande dagen een weersverbetering. Vooral in het oosten kunnen er nog enkele buien vallen, maar minder talrijk en minder intens. Na de middag wordt het in het westen waarschijnlijk droog met enkele opklaringen. De maxima stijgen tot 20 graden in het centrum van het land.

Zaterdag trekt een zwakke regenzone van west naar oost over het land. Maxima van 15 tot 20 graden. Vanaf zondag bouwt zich een hogedrukgebied op in de buurt van onze streken. het wordt stilaan beter met zondag nog behoorlijk veel wolken maar maandag kans op brede opklaringen. De temperaturen gaan in stijgende lijn.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
8 augustus 2017
Bron: KMI
Nieuwsarchief:   

Meer nieuwsberichten

B&W Nieuwsarchief van   

 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
De Vlaamse Renovatiedag
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba