Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Weersverwachting voor de komende dagen  

Weersverwachting voor de komende dagen
Maandag 7 augustus is het overal droog en wordt het snel vrij zonnig met enkele hoge wolkensluiers. In de namiddag kunnen er wat stapelwolkjes ontstaan. Maxima rond 20 of 21 graden aan de kust of in de Ardennen en van 22 tot 25 graden elders in het land. De wind waait meestal zwak uit veranderlijke of zuidwestelijke richtingen. Aan zee blijft het matig waaien en draait de wind geleidelijk naar noordwest.

's Avonds en tijdens het eerste deel van de nacht zijn er nog brede opklaringen met enkele hoge sluierwolken. Later neemt de bewolking toe vanaf de Franse grens maar blijft het overwegend droog. Op het einde van de nacht is er kans op een buitje nabij de Franse grens. Minima van 14 tot 17 graden. De wind waait zwak tot matig, uit zuidoost in de Ardennen en uit noord tot noordoost in de andere streken.

Een depressie die ontstaat boven Frankrijk verplaatst zich dinsdag naar onze streken. De bewolking neemt toe, er vallen buien of af en toe regen en het wordt frisser. Ook onweer is niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 18 en 22 graden. De wind is eerst zwak en veranderlijk, later soms matig uit west tot noordwest.

Woensdag schuift de depressie via de Noordzee naar Zuid-ScandinaviŽ en komen we terecht in frisse en onstabiele zeelucht. We verwachten talrijke wolkenvelden met af en toe buien en kans op onweer. Maxima van 16 tot 20 graden bij een meestal matige zuidwestenwind.

Donderdag vult de depressie geleidelijk op boven ScandinaviŽ maar wordt nog steeds frisse en vochtige zeelucht over onze streken aangevoerd. Het blijft fris met veel bewolking en hier en daar ook regen of een bui. De wind draait naar noordwest en het wordt niet warmer dan 14 tot 19 graden.

Vrijdag is het nog wisselvallig met kans op een bui. Na de middag zorgt een uitloper van het Azorenhoog stilaan voor droger weer en opklaringen vanaf de kust. Maxima van 15 tot 21 graden.

Zaterdag schuift een regenzone vanaf de Britse Eilanden en de Noordzee geleidelijk over ons land. Het wordt zwaarbewolkt en vanaf het westen verwachten we ook lichte regen. Het wordt wel iets zachter.

Ook zondag sleept die regenzone aanvankelijk nog over het land met in de voormiddag nog hier en daar wat gedruppel. Daarna wordt het droger met geleidelijk ook enkele opklaringen. Het wordt vrij zacht.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
7 augustus 2017
Bron: KMI
Nieuwsarchief:   

Meer nieuwsberichten

B&W Nieuwsarchief van   

 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
De Vlaamse Renovatiedag
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba