Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Nieuwe vlinderklep voor transport van water over lange afstanden

Nieuwe vlinderklep voor transport van water over lange afstanden
© KSB Aktiengesellschaft, Frankenthal
KSB breidt het bestaande assortiment van vlinderkleppen uit met Aporis, een nieuwe dubbelexcentrische vlinderklep met elastomeerafdichting. Dit product wordt gebruikt voor toepassingen waarbij hoge volumes water over lange afstanden getransporteerd en betrouwbaar afgesloten moeten worden, zoals systemen voor watertransport, waterbehandeling of grote industriële koelcircuits.

De bouwlengten beantwoorden aan de afmetingen gespecificeerd in EN 558/ISO 5752, serie 14, standaard. De nominale groottes zijn DN 300 tot DN 2000. De maximum toelaatbare bedrijfsdruk bedraagt 16 bar. De standaardmediumtemperatuur moet tussen 0 en 85 °C liggen. De klepschijven en -huizen zijn gemaakt van epoxygecoat EN-GJS-400-15.

Twee roestvaststalen assen houden de klepschijf op zijn plaats. De koppeloverbrenging van de aandrijfas naar de klepschijf gebeurt via een spieverbinding. Geen van beide assen komt in contact met het medium, aangezien ze omgeven zijn door afgedichte beschermhulzen. Dit droge-asprincipe, samen met de roestvaststaalversterkte PTFE-lagerbussen, staat borg voor een lange, storingsvrije werking.

Het flenshuis met verhoogde vlakken is uitgerust met integraal gegoten steunvoeten voor eenvoudige hantering en opslag van de klep. Dankzij de volgens ISO 5211 genormaliseerde topflenzen kan de klep gecombineerd worden met diverse manuele, elektrische, pneumatische en hydraulische aandrijvingen. De typeserie is goedgekeurd voor drinkwatertoepassingen (DVGW, WRAS en ACS).
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
19 juli 2017
Bron: RCA
Nieuwsarchief:   

Meer nieuwsberichten

B&W Nieuwsarchief van   

 

Meer over Verwarming & Sanitair


Producten voor Verwarming & Sanitair


Gerelateerde artikelen


Video`s over Verwarming & Sanitair


Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba