Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Weersverwachting voor de komende dagen  

Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 14 juli zijn er eerst nog mooie opklaringen en in het zuidoosten van het land kunnen die stand houden tot de middag. Intussen neemt de bewolking toe vanaf het westen en krijgen we perioden met eerst wat lichte regen, gevolgd door enkele buien. Op het einde van de dag wordt het in het westen van het land droger met opklaringen. De maxima liggen tussen 18 graden in de Ardennen en 22 graden in de Kempen. De wind trekt aan tot matig, aan zee soms vrij krachtig en draait van westelijke naar noordwestelijke richtingen.

Vanavond vallen er nog buien in het zuidoosten van het land. Vannacht wordt het overal droog met afwisselend wolkenvelden en soms brede opklaringen. Op het einde van de nacht krijgen we vanaf het westen meer hoge bewolking. De minima liggen tussen 9 graden in de Ardennen en 13 of 14 graden in het westen. De wind neemt in kracht af en wordt in het binnenland meestal zwak en draait van noordwestelijke naar westelijke richtingen.

Ten noorden van een anticycloon, die zich van uitstrekt van de Azoren tot Frankrijk, kunnen we zaterdag genieten van zacht en overwegend droog weer met af en toe meer bewolkte perioden. Maxima van 19 tot 21 graden in de Ardennen en aan de kust, in de rest van het land stijgt het kwik tot 22 ŗ 24 graden. De wind waait matig uit west tot zuidwest, aan zee is er iets meer wind.
Zondag zorgt een matige west tot zuidwestenwind voor de aanvoer van behoorlijk wat bewolking waardoor we de zon slechts af en toe te zien krijgen. Een lokale bui is niet uitgesloten. De maxima liggen in de buurt van of net boven 25 graden.

Maandag trekt een weinig actief koufront van west naar oost over het land. Het wordt zwaar bewolkt met wat lichte regen of buien. Aan de achterzijde van het front wordt koelere maritieme lucht aangevoerd en kunnen enkele opklaringen voorkomen.
Ten zuiden van een hogedrukkern boven de Noordzee zorgt een lichte oostelijke stroming dinsdag voor rustig en zonnig zomerweer waardoor de temperaturen opnieuw tot boven de 25 graden zullen stijgen.

Woensdag en donderdag bereikt vanuit Frankrijk warme en onstabiele lucht ons land. Het wordt wisselvallig en lokaal kunnen enkele onweerachtige buien voorkomen. De maxima liggen in de buurt van 30 graden en ook de nachten blijven erg zacht.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
14 juli 2017
Bron: KMI
Nieuwsarchief:   

Meer nieuwsberichten

B&W Nieuwsarchief van   

 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba