Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Een AED in elke woning? Red uw leven en dat van anderen

Een AED in elke woning? Red uw leven en dat van anderen
Van tijd tot tijd passeren verhalen de revue over jonge sporters die onverwacht te maken krijgen met plots hartfalen. Hart- en vaatziekten zijn dan ook nog steeds de nummer 1 doodsoorzaak in België: van de 15.000 gevallen per jaar kan slechts de helft het nog navertellen. Met een AED stijgt de overlevingskans met 70%! Daarom pleitte N-VA-senator Pol Van Den Driessche al voor minstens één AED-toestel per voetbalclub. Zo’n toestel kan bij hartfalen een elektrische schok toedienen en zo het hartritme herstellen. Niet enkel sporters krijgen te maken met hartproblemen. Het kan eigenlijk iedereen overkomen, zowel jong als oud. Een reanimatietoestel in de buurt, thuis of op het werk is dus geen overbodige luxe.

Om zowel ondernemingen, sportclubs als particulieren de kans te geven om voordelig te investeren in een kwalitatief reanimatietoestel, organiseert GroepsOfferte een grote groepsaankoop. Door in groep aan te kopen, ben je zeker van een scherpe prijs voor een kwalitatief product. Naast de scherpe prijs, zitten er in deze groepsaankoop nog enkele andere voordelen. Ontdek hier de andere voordelen.

Red uw leven en dat van anderen

Wat is dat nu een AED?

Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een toestel dat bij hartritmestoornissen het hart analyseert en daarna zelf bepaalt of een stroomstoot het slachtoffer zal helpen.
U loopt dus nooit het risico om een onnodige schok toe te dienen.

Bij de aanschaf van een AED is het belangrijk om te kijken naar de verschillende mogelijkheden en het gebruiksgemak van het toestel.

GroepsOfferte biedt een AED aan met gesproken instructies waardoor iedereen er mee kan werken. De defibrillator heeft maar één knop om een schok toe te dienen.
De AED is ook geschikt om dankzij de aangepaste pads jonge kinderen en mensen met een pacemaker (via pacemaker-detectie) te kunnen helpen.

Let wel op: een AED is een grote hulp, maar geen wondermiddel.
Hoe dan ook is het van levensbelang om de hulpdiensten te bellen en hartmassage toe te dienen tot de ambulanciers het van je overnemen.

Red uw leven en dat van anderen

Met een AED bent u gerust

De statistieken van hart- en vaatziekten zijn duizelingwekkend. Jaarlijks krijgen 15.000 Belgen een hartaanval, dat zijn er iets meer dan zo’n 30 per dag. Om dat cijfer even in perspectief te zetten: u heeft statistisch gezien 13 keer meer kans op een hartaanval dan op een verkeersongeluk. Hulpdiensten kunnen ook niet altijd onmiddellijk ter plekke zijn, waardoor het overlevingspercentage zonder defibrillator op slechts 5 à 10% ligt.

Volgens de Belgische Reanimatieraad kan dat percentage opgetrokken worden naar 50% als er meer opgeleid personeel én meer reanimatietoestellen op publieke plaatsen zouden zijn. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk bedrijven, verenigingen, zelfstandigen maar ook particulieren een AED plaatsen of er toegang tot hebben. Meer info hier.

Is uw sportclub of bedrijf hartveilig?

Neem ook als sportclub of bedrijf uw verantwoordelijkheid want een hartstilstand valt immers niet te voorspellen. Met een AED in de buurt hebt u niet alleen een veiliger gevoel, ook straalt u zekerheid naar uw werknemers en naar de buitenwereld. Hang een AED liefst op een goed zichtbare en gemakkelijk bereikbare plaats. Bovendien zijn werkgevers verplicht om voor een veilige werkomgeving te zorgen. Een reanimatietoestel mag dan (nog) niet wettelijk verplicht zijn, het is in ieder geval een zeer grote stap in de goede richting!

Red uw leven en dat van anderen

En de prijs?

En de kostprijs? Dankzij de groepsaankoop heeft u alvast een kwalitatieve AED aan een zeer scherpe prijs. Afhankelijk van het gekozen pakket is er een groepskorting van 280€ en een gratis opleiding. Bedrijven betalen geen BTW en kunnen al een AED voor minder dan 1000€ aanschaffen. Daarnaast is het ook mogelijk om een reanimatietoestel te huren. Particulieren kunnen ook hun voordeel doen met deze groepsaankoop.

Meer info over het kopen of huren van een AED vind je hier.

Red uw leven en dat van anderen

Groepsofferte

GroepsOfferte bestaat nu al 3 jaar en is uitgegroeid tot het grootste platform voor groepsaankopen in België. In het verleden werden, op vraag van de leden, groepsaankopen georganiseerd voor zonnepanelen, isolatie en waterverzachters. Steeds staan kwaliteit en een scherpe aanbieding centraal bij het uitschrijven van veilingen voor groepsaankopen.

Wacht niet tot het te laat is. Een AED kan bij u thuis of op het werk. Klik hier en red uw leven en dat van anderen.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
13 juli 2017
Bron: Bouw & Wonen
Nieuwsarchief:   

Meer nieuwsberichten

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba