Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Weersverwachting voor de komende dagen  

Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 12 juli is het eerst overal zwaarbewolkt en grijs met regen en buien. Plaatselijk kan er veel neerslag vallen en ook een donderslag of zelfs een onweer is bovendien mogelijk. In de loop van de namiddag wordt het vanaf de kust stilaan droger met meer en meer opklaringen. De maxima liggen tussen 16 graden in Hoog-BelgiŽ en 20 graden in het westen van het land. De wind waait matig tot vrij krachtig, aan zee soms krachtig, en draait van zuidwest naar noord tot noordwest. Er zijn rukwinden mogelijk tot 50 ŗ 60 km/h.

In de nacht naar donderdag is het overal lichtbewolkt tot helder. Tegen de ochtend kan er nevel of lokaal wat grondmist gevormd worden. Bij een meestal zwakke en veranderlijke wind koelt het goed af. De minima liggen tussen plaatselijk 2 graden in de Ardennen en 9 graden in Vlaanderen.

Een hogedrukgebied, dat over de Benelux richting Duitsland schuift, zorgt donderdag voor rustig, droog en overwegend zonnig weer. Na een zeer frisse nacht en ochtend stijgen de temperaturen overdag tussen 19 ŗ 20 graden aan zee en in de Ardennen tot 23 graden in de Kempen.

Vrijdag neemt de bewolking al snel toe vanaf het westen en in de loop van de dag krijgen we een aantal buien en er is kans op een donderslag. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig uit west tot noordwest. Het blijft koel met maxima van 18 tot 22 graden.†

Tijdens het weekend zorgt een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren voor meestal droog weer met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Het wordt warmer met zaterdag temperaturen tussen 19 en 23 graden, zondag tussen 22 en 27 graden.

Maandag verwachten we veel bewolking en krijgen we perioden met regen of buien. Het koelt ook af met temperaturen rond 20 graden in het westen en nog rond 25 graden in het zuidoosten van het land. Dinsdag zou zich opnieuw een hogedrukzone over het land verplaatsen en blijft het droog, rustig en vrij mooi met temperaturen tussen 20 en 25 graden.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
12 juli 2017
Bron: KMI
Nieuwsarchief:   

Meer nieuwsberichten

B&W Nieuwsarchief van   

 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba