Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Speel niet met vuur en wees spaarzaam met water!  

Speel niet met vuur en wees spaarzaam met water!
We hebben de afgelopen dagen zeer zonnig weer gehad en volgens de weerberichten houdt het zomerse weer nog een tijdje aan. Voor de meeste mensen is dit puur genieten: een terrasje meepikken, de barbecue aansteken, een picknick organiseren,… Maar het warme en droge weer houdt risico’s in en alertheid is geboden.
Speel niet met vuur! Denk maar aan de grote kans op bos- en heidebranden. Rook dus niet in bossen en natuurgebieden. Maak er ook geen kampvuur en gebruik er geen vuur of barbecue. Maar ook dichter bij huis bestaat de kans op brand, bijvoorbeeld gras- en bermbranden. Gooi dus zeker geen sigarettenpeuk in de berm of uit je wagen tijdens het rijden.

Wees spaarzaam met water!

Met dit warme en droge weer is het belangrijk om spaarzaam te zijn met drinkbaar water. Gebruik het dus enkel wanneer het echt niet anders kan. Hou het veilig, dan kan de brandweer ook spaarzaam zijn met water.

Brandveilig leven begint bij jezelf! VZW Oscare en HVZ Oost, Vlaams-Brabant slaan de handen in elkaar en hopen dat jullie deze brandveilige boodschappen mee verspreiden. Samen kunnen we komen tot meer brandveiligheid.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
19 juni 2017
Bron: Hulpverleningszone Oost
Nieuwsarchief:   

Meer nieuwsberichten

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
De Vlaamse Renovatiedag
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba