Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Infosessie over brandveiligheid voor Villa Vanilla  

Infosessie over brandveiligheid voor Villa Vanilla
Via een infosessie over brandveiligheid in maart werden de 4 bewoners van Villa Vanilla – een woonproject van DIO Alvinnenberg, een ondersteuningsdienst voor volwassenen met een mentale beperking – opgeleid tot mini-brandpreventieadviseurs. Ze gingen na de sessie op zoek naar mogelijke brandrisico’s in hun woning en controleerden of deze voldoende veilig is. Het was aangenaam om te zien hoe de 4 bewoners hun taak ter harte namen: elektrische toestellen werden uitgeschakeld, rookmelders getest en het vluchtplan ingeoefend. Spontaan vertelden ze dat ze nu hetzelfde gingen doen bij hun ouders en familie.

Dit project kende op 3 mei een vervolg: het begeleidend personeel van DIO Alvinnenberg en hun cliënten werden gevormd tot mini-brandpreventieadviseurs. Zij kunnen nagaan of de woonsituatie (woningen, privé-studio’s en appartementen) brandveilig is, of er voldoende rookmelders zijn geplaatst en of er een afgesproken vluchtplan is. Uiteraard nemen de personeelsleden en cliënten de tips voor een brandveiliger leven mee naar huis en kunnen ze deze delen met familie en vrienden. Zo worden weer heel wat mensen bereikt.

Hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant wenst de brandveilige boodschap maximaal te verspreiden en ziet het belang van een goede samenwerking met partners in om deze missie mee uit te dragen. We wensen dat elke burger onze brandveilige boodschap hoort om ons doel te bereiken: een drastische daling van het aantal doden en gewonden door brand.

Hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant zorgt samen met de Dienst Inclusieve Ondersteuning (DIO) Alvinnenberg voor meer brandveiligheid
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
5 mei 2017
Bron: Hulpverleningszone Oost
Nieuwsarchief:   

Meer nieuwsberichten

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3808 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba