Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Weersverwachting voor de komende dagen  

Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 21 april zijn er aanvankelijk in het zuiden nog opklaringen maar daarna wordt het overal zwaarbewolkt of betrokken. In de namiddag kan er her en der wat lichte regen of motregen vallen, maar op de meeste plaatsen zal het droog blijven. Het wordt wat zachter, met maxima tussen 9 graden in de Ardennen en 15 graden in het westen. De wind komt aanvankelijk uit west tot zuidwest en is matig, later draait de wind richting noordwestelijke hoek.

Vannacht blijft het bewolkt. In het tweede deel van de nacht trekt een zwakke regenzone van noord naar zuid over, met vooral in de oostelijke helft van het land soms regen. De minima liggen tussen 5 graden in de Ardennen en 9 graden in het westen. De wind is zwak tot meestal matig uit westelijke richtingen, later ruimend naar noord.

Zaterdag is het eerst nog zwaarbewolkt met nog regen. Vanaf het noordwesten wordt het droger. Later op de dag verwachten we enkele opklaringen maar in de Ardennen blijft het meestal zwaarbewolkt en is er ook nog kans op enkele buien. Maxima van 7 tot 9 graden in de Ardennen, van 10 tot 12 graden elders in het land. De wind waait meestal matig en draait naar noordwest tot noord.
Met een hogedrukgebied dat zich uitstrekt van de nabije Oceaan tot onze streken krijgen we zondag rustig en droog weer met afwisselend zon en wolken. De ochtend is fris met in het oosten plaatselijk lichte nachtvorst maar in de namiddag halen we temperaturen van 10 tot 14 graden.

Begin volgende week trekt de hoge druk zich verder terug op de Atlantische Oceaan en depressies over ScandinaviŽ en West-Rusland stuwen dan koude en gestoorde of onstabiele lucht naar ons land. Maandag valt daarbij in de loop van avond regen. Dinsdag, woensdag en donderdag verwachten we buien, soms ook grillige voorjaarsbuien met stofhagel, smeltende sneeuw of onweer. In de Ardennen kan er soms sneeuw vallen. De temperaturen dalen opnieuw met overdag waarden tussen 6 en 10 graden. Als het 's nachts uitklaart is er opnieuw kans op nachtvorst.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
21 april 2017
Bron: KMI
Nieuwsarchief:   

Meer nieuwsberichten

B&W Nieuwsarchief van   

 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba