Vastgoed

Burgemeester De Pinte opent vandaag eerste kangoeroewoning

Met de opening van haar kijkwoning in De Pinte zet Matexi vrijdagavond 30 september niet alleen haar woonproject Moerkensheide in de kijker, maar opent de projectontwikkelaar ook haar eerste kangoeroewoning. Burgemeester Van Peteghem heeft de eer om de kangoeroekijkwoning in te wijden. In het weekeinde van 1 en 2 oktober en ook op donderdagnamiddag 6 oktober zet Matexi de deuren van haar kangoeroewoning open voor het grote publiek.

Samen en toch apart

In een kangoeroewoning kan een jong en een ouder gezin uit dezelfde familie samenwonen. Zo ontstaan vaak interessante win-winsituaties: senioren kunnen langer in hun vertrouwde omgeving blijven wonen, de kleinkinderen moeten niet elke dag naar de opvang en het kan financieel een pak interessanter zijn. De twee gezinnen helpen elkaar met toezicht, zorg, hulp bij onderhoud, opvang enz. Maar toch wonen jong en oud in een aparte woning en blijft de privacy van de twee gezinnen gerespecteerd. Dat is het grote verschil met een inwonende ouder of een ander, zorgbehoevend familielid in een traditionele eengezinswoning. Kangoeroewonen waaide over uit Australië en begint ook in Vlaanderen ingang te vinden.

De kangoeroewoning van Matexi telt twee verdiepingen en een zolder. Op het gelijkvloers beschikt het oudere koppel over een eetkamer, een keuken, een badkamer, een slaapkamer en een toilet. Op de eerste verdieping leeft het jongere gezin in een eetkamer, een zithoek, en keuken, een badkamer, een slaapkamer en een toilet. De kinderen hebben het rijk voor zich op de tweede verdieping met twee slaapkamers, een grote bureauruimte en een douchekamer.

180 huizen

De kangoeroekijkwoning is een van de 84 huizen die de projectontwikkelaar in een eerste fase aan het bouwen is op de Moerkensheide in De Pinte. De perceelsgrootten schommelen tussen de 183 en 655 vierkante meter. In totaal zijn op Moerkensheide 180 woongelegenheden gepland, waaronder ook een aantal woningen van de sociale huisvestingsmaatschappij Volkshaard. De tweede fase van het project kan pas worden gestart als 60% van de 84 woningen uit de eerste fase zijn gebouwd.

Ook interessant