Nieuwbouw

Officiële opening en opendeur Stedelijke Basisschool Staakte

De werken zijn zo goed als achter de rug en met trots lieten het stadsbestuur, de directie en aannemer STRABAG Belgium iedereen een kijkje nemen in de nieuwe gebouwen van de school (Hoogstraat 192). De lokalen van de lagere school zijn reeds in gebruik sinds 1 september 2010, de kleutertjes kunnen genieten van het kleuterpaviljoen sinds 26 april. De afwerking van de sporthal, de opbouw van een nieuwe fietsenberging en de renovatie van het oude schoolgebouw zullen klaar zijn tegen eind juni.

Op vrijdag 24 juni om 19u30 vond de officiële opening van de Stedelijke Basisschool Staakte plaats in aanwezigheid van minister van Onderwijs, de heer Pascal Smet. Ook burgemeester Filip Antheunis, Directeur Piet Van Kerckhove en Schepen van Onderwijs Nina Van der Sypt woonden de opening van dit mooie project bij.

De school onderging een ware transformatie; vroeger was de school een typische wijkschool bestaande uit een oud gebouw met weinig en kleine lokalen. Wegens overcapaciteit kwamen hier op termijn containerklassen bij. Nu bestaat de Stedelijke Basisschool Staakte uit moderne gebouwen met ruime lokalen, plaats om te spelen en de nieuwste technologische snufjes. Er werd eveneens bijzonder veel aandacht aan groen gegeven. Het landelijke karakter van de school blijft behouden en er werden groendaken aangelegd. Ook is er voldoende groenaanleg op de speelplaats en in de omgeving.


Op het midden van de foto v.l.n.r.: Directeur Piet Van Kerckhove, Burgemeester Filip Antheunis, Minister van Onderwijs Pascal Smet.

De werken aan de Stedelijke Basisschool Staakte zijn gestart op 4 januari 2010 door aannemer STRABAG Belgium en studiebureau Mebumar en zullen voltooid zijn in augustus 2011. Mebumar was eveneens de ontwerper van de Basisschool.

Het project bestond uit 3 fasen.

Fase 1: bouwperiode: januari 2010 – augustus 2010
12 lagere schoolklassen + 3 klassen levensbeschouwelijke vorming + ruimtes voor ICT, CLB, secretariaat, bureau directeur, lerarenlokaal en vergaderruimte, overdekte speelplaats, refter.

Fase 2a: bouwperiode: augustus 2010 – april 2011
kleuterpaviljoen en turnzaal

Fase 2b: bouwperiode: mei 2011 – augustus 2011
renovatie bestaand gebouw

Opvallend aan het project zijn de gekleurde kokers waar de trappenhallen zich bevinden. Er werd gekozen voor de hoofdkleuren rood, geel, blauw en groen. Deze kleuren fleuren het gebouw op, maar dienen ook als referentiepunt voor de kinderen. Blauw is voor de hogere klassen, rood voor de lagere klassen, geel voor de kleuters en groen staat voor sport. Deze kleuren werden doorgetrokken doorheen het volledige gebouw. Zo vinden we deuren en meubilair terug in deze kleuren.



Zaterdag 25 juni organiseerde de Stedelijke Basisschool Staakte ook een opendeurdag om de nieuwe gebouwen in te huldigen.