Architectuur

Belgische prijs voor architectuur en energie 2011

De organisatie van de “Belgische Prijs voor Architectuur & Energie 2011” door de Federatie van Architectenverenigingen van België (FAB) en Electrabel GDF-SUEZ is opnieuw een succes. Na een oproep aan alle Belgische architecten via een persoonlijke uitnodiging, rappelmails en advertenties in vakbladen werden meer dan 270 inzendingen genoteerd die voor zowel een architectuur- als een energiebeoordeling in aanmerking kwamen.

Een Belgische jury, met de architecten Jörn Bihain, Chantal Dassonville, Niklaas Deboutte, Benoit Jonet, Patrick Lefebure en Ward Verbakel selecteerde 66 inzendingen voor de eindjury. Op donderdag 16 juni 2011 in Brussel zullen drie vertegenwoordigers van de binnenlandse jury aangevuld met de buitenlandse juryleden Carlos Arroyo (Spanje), Vasa Perovic (Slovenië) en Rudy Ricciotti (Frankrijk). Vasa Perovic de nominaties en winnende realisaties aanduiden.

Voor de Energieprijs zijn 65 deelnemers uitgenodigd om meer informatie te leveren voor de eindjury. Deze gespecialiseerde vakjury met Ir.Arch. Rik Van Rossen, Ir.Arch. Donald Desmet Prof.dr.ir. Jean-Marie Hauglustaine, Dr.Sc. Georges Timmermans, Ir. Kris van Dingenen, Arch. Marc Muylle en Arch. Eddy Vanzieleghem zal op 23 juni de genomineerden en laureaten bepalen.

Met een tentoonstelling en voordracht worden de genomineerden in preview voorgesteld op de beurs Project Build in Brussels Expo op 22 en 23 september 2011. De prijsuitreiking zelf vindt plaats op dinsdag 25 oktober 2011 in de Henry Le Boeufzaal van het Paleis voor Schone Kunsten (Bozar) in Brussel.