Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Te weinig opvang voor daklozen in Brussel  

Te weinig opvang voor daklozen in Brussel
In Brussel zijn er te weinig opvangplaatsen voor daklozen. Afgelopen nacht heeft de sociale dienst Samusocial bijna 150 mensen moeten weigeren. Bij de mensen die om hulp komen vragen, zitten ook veel mensen zonder papieren die in een asielprocedure zitten. "Tussen 18 uur gisteravond en 2.30 uur deze ochtend hebben wij ongeveer 149 mensen moeten weigeren wegens plaatsgebrek", zegt Timothy Boterdael van Samusocial. 300 daklozen konden wel een slaapplaats vinden.

Opmerkelijk is dat er onder de daklozen die om hulp komen vragen, ook veel mensen zonder papieren zijn die momenteel in een asielprocedure zitten. "Vorige winter ging het alleen maar om mensen zonder papieren of mensen die eigenlijk niet meer in een asielprocedure zaten", zegt Boterdael, "terwijl er nu effectief mensen tussen zitten die echt wel in een asielprocedure verkeren."

De Brusselse OCMW-voorzitter Yvan Mayeur vraagt dat de federale regering het opvangprobleem voor asielzoekers sneller oplost. "Er zijn buiten kandidaat-vluchtelingen die geen plaats vinden en ze nemen de plaatsen van de daklozen, voor ons is dat moeilijk om te beheren", zegt Mayeur. "Mensen zonder papieren, daklozen, kandidaat-vluchtelingen, voor ons is het absoluut moeilijk om al deze mensen op te vangen."

De extra plaatsen die er komen, onder meer in een legerkazerne in Dinant, zijn niet voldoende, vindt Mayeur. "Er is geen plaats in Brussel, er is geen kazerne in Brussel, wat moeten wij doen", vraagt hij zich af.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
15 december 2009
Bron: VRT-Nieuws
Nieuwsarchief:   

Meer nieuwsberichten

B&W Nieuwsarchief van   

 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba