Gereedschap

Makita waarschuwt voor namaakprodukten

Steeds meer wordt Makita, leidinggevend producent van elektrisch, door perslucht of benzinemotor aangedreven handgereedschap voor huis, tuin of industrieel gebruik, geconfronteerd met gereedschap dat weliswaar wordt verkocht onder de merknaam Makita, maar dat helemaal niet van Makita-kwaliteitsmakelij is. De producent waarschuwt daarom voor malafide verkopers.

Vooral op bouwwerven bieden zich regelmatig verkopers aan van handgereedschap zoals elektrisch herlaadbare handschroevendraaiers, klopboormachines, enz. De aangeboden apparaten dragen een label met de merknaam Makita, maar zijn noch wat design, kwaliteit, techniciteit of bedrijfszekerheid betreft te vergelijken met de echte Makita-producten.

De referenties van de aangeboden producten verraden dat het hier om namaakartikelen gaat. Zo worden elektrische handschroevendraaiers aangeboden met referentie HR 2530, een referentie die bij Makita helemaal niet bestaat.

Makita waarschuwt gebruikers voor deze malafide praktijken en raadt hen aan enkel materiaal aan te kopen bij de erkende Makita-dealers (zie voor een lijst www.makita.be). Het spreekt verder voor zich dat de namaakproducten geen enkele garantie genieten en dat kopers geen beroep kunnen doen op Makita voor wisselstukken.