Isolatie

Schelpenisolatie: de basis voor gezond en energiezuinig wonen

Een groot deel van de huishoudens heeft last van vocht in hun kruipruimte. Een veel voorkomende oorzaak zijn hoge waterstanden. Bovendien ligt in veel kruipruimtes een laag zand. Door de capillaire werking hiervan wordt vocht omhoog gezogen. Het vocht verdampt en condenseert vervolgens tegen uw vloer, die koud en vochtig wordt. Hierdoor wordt uw huis ook vochtig en kil, een plek waar huismijt en schimmels goed gedijen. Daarbij is vocht de grootste vijand van ieder gebouw. Het verkort de levensduur ervan.

Schoon en zuiver
Door uw kruipruimte te isoleren met Isoschelp kruipruimte isolatie ontstaat een schoon en zuiver pakket, dat voor 75% uit stilstaande lucht bestaat. Deze milieuvriendelijke isolatie laat geen vochtige lucht door, zelfs niet als de schelpen gedeeltelijk in het water liggen. Het leefklimaat in uw woning zal verbeteren omdat de luchtvochtigheid daalt en de temperatuur gelijkmatiger wordt.

Volgens het bouwstoffenbesluit dient de minimale isolatiewaarde (R-waarde) van een isolatielaag 2.5 te zijn. Om dit te bereiken brengt ons isolatiebedrijf een laag van 25 centimeter aan. Als u grondwater in uw kruipruimte heeft staan, wordt gerekend vanaf de hoogste stand van het grondwaterpeil. Wilt u een hogere isolatiewaarde bereiken, kunt u kiezen voor een dikkere laag schelpenisolatie.

Ook interessant