Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Dossier Batibouw 2017

Daikin Altherma Hybride in première op Batibouw 2013  

Daikin Altherma Hybride in première op Batibouw 2013
Op Batibouw 2013 pakt warmtepompspecialist Daikin uit met een Europese avant-première : haar nieuwe hybride systeem, de Daikin Hybride Altherma, ideaal voor de vervanging van klassieke residentiële gasketels. De officiële Europese lancering vindt plaats op de ISH-beurs te Frankfurt, maar de Batibouwbezoekers kunnen hem nu al ontdekken!
De Daikin Hybride Altherma brengt het beste uit twee bestaande technologieën samen in één gecombineerd systeem : een lucht-water warmtepomp (5 of 8kW) en een gascondensatieketel (33 of 27kW) van heel hoog rendement. Deze unieke combinatie biedt de ideale en meest efficiënte oplossing voor de vervanging van een gasketel.

35% energiebesparing ten opzichte van een traditionele condensatieketel
De warmtepomp Daikin Hybride Altherma haalt een rendement dat 35% hoger ligt dan dat van een condensatieketel van de laatste generatie.

Het systeem dankt haar energie-efficiëntie aan de unieke combinatie van de meest efficiënte warmtepomp die er op de markt bestaat, met een condenstatieketel van zeer hoog rendement. De gebruikte warmtepomp kent een ongeëvenaarde energieprestatie (COP van 5,04 voor een buitentemperaturen 7°C met delta t 5K, uitgaande temperatuur 35°C).

Dankzij een unieke en gepatenteerde debietregeling wordt de warmtepomp maximaal ingeschakeld om in de verwarmingsbehoefte te voorzien. Zijn aandeel in de verwarming van een standaard Belgische woning is hierdoor zo’n 60 tot 80%.

Drie werkingsmodi voor de centrale verwarming
De Daikin Hybride Altherma is een intelligent systeem dat automatisch de meest economisch voordelige oplossing kiest voor de eindklant, voor een maximale besparing op de energiefactuur. De binneneenheid kiest steeds – in functie van de buitentemperatuur en de vereiste watertemperatuur in de radiatoren – de werkingsmodus die het de meest voordelig is, rekening houdend met de prijzen van gas en elektriciteit.

Drie werkingsmodi verzekeren een optimaal rendement van de Daikin Hybride Altherma. In de eerste plaats werkt de warmtepomp alleen om – met een zeer hoge efficiëntie – aan de verwarmingsbehoeften van de woning te voldoen. Wanneer de verwarmingsbehoefte stijgt en in de radiatoren een hogere watertemperatuur vereist is, neemt de condensatieketel het helemaal over. Tussen deze twee momenten, werken de warmtepomp en de verwarmingsketel tegelijk. Deze laatste staat ook in voor de boosterverwarming.

Hoog-efficiënte productie van sanitair warm water
De productie van sanitair warm water gebeurt door de gascondensatieketel. Deze verwarmingsketel met hoog rendement beschikt over een dubbele warmtewisselaar die het sanitaire water direct verwarmt via de verbrandingsgassen, wat als groot voordeel heeft dat de condenstatie van het gas wordt gegarandeerd, niet alleen voor de verwarming maar ook voor de aanmaak van sanitair warm water. De productie van sanitair warm water kent hierdoor een rendementsstijging van 30%, ten opzichte van bij een traditionele condensatieketel. Om de energie-efficiëntie nog op te drijven, is het ook mogelijk om het water voor te verwarmen met de warmtepomp, door hiertoe een specifieke warmwaterboiler te installeren. Voor een maximale energieprestatie, kan men het systeem ten slotte ook nog op thermische zonnepanelen aansluiten.

Lage investering
Voor het plaatsten van een Daikin Hybride Altherma zijn er geen grote renovatiewerken nodig. Gezien het systeem water tot 80°C kan opwarmen, hoeft de bestaande verwarmingsinstallatie niet te worden vervangen en kunnen de aanwezige radiatoren en leidingen blijven hangen.

Snelle en compacte installatie
De Daikin Hybride Altherma bestaat uit een buiteneenheid en een binneneenheid, die de gascondensatieketel en de hydraulische module van de warmtepomp omvat.

De buitenunit, uitgerust met een inverter-compressor is uiterst stil en compact (735*832*307mm). De plaatsing is erg flexibel want ze kan tot op een afstand van 30m van de binnenunit worden opgesteld. Ze in de tuin worden neergezet, aan de muur worden gemonteerd of op het dak van de woning worden geplaatst.

De binneneenheid omvat het geheel van hydraulische elementen van de warmtepomp (expansievat, pomp, warmtewisselaar, ...) en de condensatieketel. Het volume van deze unit is zeer gelijkend op die van een klassieke condensatieketel, waardoor het systeem ideaal is voor het vervangen van de bestaande verbrandingsketel.

Uitstekende ecologische prestaties
Dankzij haar erg hoge rendement, haalt de Daikin Hybride Altherma uitstekende ecologische prestaties. Afhankelijk van de locatie van de installatie, blijkt uit testen in reële omstandigheden dat een vermindering van de CO2-uitstoot tot 1,5 ton kan worden bereikt (testen voor een huis in Londen met een verwarmingsbehoefte van 18.000kWh/jaar).

U vindt Daikin op Batibouw 2013 in paleis 12, stand 313
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
27 februari 2013
Bron: Advanced fair
Nieuwsarchief:   
 

Meer over Verwarming & Sanitair


Producten voor Verwarming & Sanitair


Video`s over Verwarming & Sanitair


Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba