Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Productnieuws

Het aansprekendste voorbeeld is wellicht het rechtop zetten van een kaars. Als deze vanaf een zijde loodrecht lijkt te staan, kan hij een kwart slag gedraaid geheel uit het lood hangen.
De nieuwe hoekwaterpas heeft de vorm van een hoekprofiel. De allerkleinste heeft vier libellen, de andere modellen hebben er zes. De middelste twee liggen in de ... Lees verder...
2 november 2002
Bron: cobouw
In de markt van niet-chemisch verduurzaamd hout probeert elke fabrikant zijn plek te veroveren. ThermoWood uit Finland is nog maar pas op de markt, er zijn diverse andere, vergelijkbare procédés beschikbaar. PontMeyer, leverancier van Stallac Wood, eveneens een Finse behandelmethode, claimt doodleuk “zeker tachtig procent van de markt” in Nederland ... Lees verder...
31 oktober 2002
Bron: cobouw

“Een van mijn taken als directeur is me druk maken over de arbeidsomstandigheden hier op de werf en dus kijk ik nadrukkelijk naar arbo-onvriendelijke artikelen, die hier worden gehanteerd. En een van die artikelen is de schroefstempel”, aldus Feijen.

“Zo’n ding weegt zestien kilo en we hebben er 80.000 in het pakket. Elk van die stempels ... Lees verder...
25 oktober 2002
Bron: cobouw
Arte Decor is importeur van stucornamenten in gips. De stucwerklijsten zijn bedoeld ter verfraaiing van het interieur en om sfeer te creëren. De vormgeving kenmerkt zich van zeer strak tot uitbundig.

De collectie bestaat uit rozetten, perk- en lambriseringlijsten, kooflijsten, lichtornamenten, applicaties vrije hoeken en zuilen tot 3,50 meter. ... Lees verder...
23 oktober 2002
Geen inmetselkozijnen meer die in de ruwbouw worden gesteld, maar kant-en-klare kozijnen die zowel makkelijk zijn aan te brengen als te verwijderen.

Even ontstaat er verwarring want "over welk octrooi hebben we het nou eigenlijk", maar uitvinder Van Vuuren concludeert al gauw dat ‘1018124’ er een moet zijn dat bij het KAPLA-systeem hoort.

Het ... Lees verder...
19 oktober 2002
Bron: cobouw
Met de hydraulisch aangedreven zeefschop ‘Dasie’, kan bijvoorbeeld zand en puin op een slooplocatie worden gescheiden. De sloopaannemer voert zo met minder vrachtwagenritten uitsluitend puin af. De zevende bak kan aan een graver en een laadschop worden gemonteerd.

De gebruiker kan met de Dasie met één machine drie handelingen uitvoeren en spaart ... Lees verder...
17 oktober 2002
Bron: cobouw
In de berekening van Insituform Rioolrenovatietechnieken uit Delft kan een applicateur zo’n 20 tot 40 vierkante meter rioolput per dag behandelen met polyurethaan.

PU kan ook voor de bekleding van (persontvangst)putten, kunstwerken en mantoegankelijke riolen worden gebruikt. Het bedrijf zegt moeilijk een prijs per put te kunnen noemen. De offerte ... Lees verder...
15 oktober 2002
Bron: cobouw
Het vermijden van de nadelen van de bestaande afwerklagen van akoestische panelen, met behoud van de voordelen daarvan. Dat is de inzet van octrooi 10119852. Slimme coatings blijken een essentiële rol te spelen.

Bij een ruimte met slechte akoestische eigenschappen kunnen geperforeerde panelen bijdragen aan een optimalere akoestiek. De perforaties ... Lees verder...
5 oktober 2002
Bron: cobouw
Ing. G. Jonkers van het Bedrijfschap Schildersbedrijf en J. Nienhuis van SHR Hout Research lieten de resultaten zien van onderzoek naar de mogelijkheden van IR-drogen van verven. Zij gaven aan dat daarmee in koude en vochtige streken in Europa in de wintermaanden beter en sneller kan worden doorgewerkt.

De congresbezoekers waren verbaasd dat ... Lees verder...
3 oktober 2002
Bron: cobouw
De korrels zijn 1 of 1,5 millimeter. Er zijn zes kleuren. Parelpleister kan zowel binnen als buiten worden toegepast. De pleister wordt in emmers van 15 kilogram geleverd. De droogtijd is 24 uur.

Spachtelpleister voor renovatie wordt door de leverancier als bijzonder geschikt beschouwd voor probleemondergronden. De pleister voorkomt doorslag ... Lees verder...
29 september 2002
Bron: cobouw
 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba