Bedrijfsnieuws

Geberit vereenvoudigt zijn merkenportfolio

Geberit vereenvoudigt zijn merkenportfolio
De Geberit Groep vermindert de complexiteit die ontstond door de overname en integratie van de keramiekactiviteiten van het vroegere Sanitec en vereenvoudigt haar merkenportfolio. De merken Keramag, Allia, Pozzi Ginori en Sphinx zullen worden geïntegreerd in het merk Geberit.

Als toonaangevend bedrijf in de Europese sanitaire sector zet Geberit zich in voor de continue evolutie van sanitaire producten, productieprocessen en distributiemethoden. Geberit staat al bijna 150 jaar voor innovatie, onovertroffen betrouwbaarheid en functionaliteit en modern comfort in de badkamer.

Met de overname van Sanitec en de bijbehorende keramiekmerken in 2015, breidde Geberit zijn activiteiten op het vlak van badkamerproducten uit. Om professionele doelgroepen en eindgebruikers in de toekomst nog efficiënter aan te spreken, wordt nu de volgende belangrijke stap gezet: vanaf 2019 wordt het merk Keramag geïntegreerd in hetmerk Geberit; vanaf 2020 wordt dit proces voortgezet met de merken Allia, Pozzi Ginori en Sphinx. De overige keramiekmerken Ifö, IDO, Porsgrund, Twyford, Kolo en Colombo zullen onder de paraplu van de Geberit Group worden voortgezet om specifieke installatietechnieken, productdomeinen, marktsegmenten en verkoopkanalen aan boord te houden.

Deze maatregelen worden genomen om de volgende voordelen te benutten:
  • Verbetering van de klantenservice met enkele uitgebreide informatietools
  • Eenvoudiger verkoop van geïntegreerde totaaloplossingen
  • Vermindering van de complexiteit in de productie, logistiek en het productmanagement
  • Focus op de ontwikkeling van innovatieve badkameroplossingen

Ook interessant


Build for Life