Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Legrand en Borri bundelen hun krachten

Legrand en Borri bundelen hun krachten
Op 10 mei 2017 kondigde Legrand Group de ondertekening aan van een joint venture overeenkomst met de Borri Group, specialist in UPSíen voor industriŽle toepassingen en datacenters. Legrand, wereldwijd specialist in elektrotechnische en digitale infrastructuur in gebouwen (omzet Ä5 miljard, 36.000 medewerkers in 2016), deed zijn intrede op de UPS-markt in 2010. Sindsdien realiseerde zij 8 acquisities van of joint ventures met UPS-ondernemingen en met diverse uitbreidingen in verschillende landen. Met de joint venture met Borri (omzet circa Ä60 miljoen, 200 medewerkers) is Legrand in staat om ook oplossingen te leveren voor installaties met hoge vermogens.

GeÔntegreerde oplossingen voor datacenters

De belangrijkste strategische reden voor de joint venture van Legrand met de Borri Group is om haar datacenter aanbod verder te versterken zowel voor de technische ruimte (o.a. in combinatie met Legrand schakelmateriaal en verdeelinrichtingen, Zucchini CRT transformatoren en railkokersystemen), als voor de serverruimtes (in combinatie met Minkels serverkasten, Raritan intelligente PDUís, Legrand glasvezel patchpanelen, Van Geel en Cablofil kabelmanagement).

Borri complementeert Legrandís aanbod met haar high power schaalbaar UPSaverģ-systeem: redundante modules tot 1,6 MW in een enkele UPS unit, waarmee je 8 hiervan parallel tot een 12,8 MW systeem kunt opbouwen...

Als voorbeeld; eind 2016 haalde Borri het Gemini Tier III Data Center project in Dublin binnen en bezorgde de eindklant zo een vermogen back-up van niet minder dan 44 MW. Borri won ook de eerste fase van een 10 MW datacenter project in Korea bij een belangrijke internationale e-commerce onderneming. Beide projecten werden gerealiseerd dankzij de modulaire schaalbaarheid van de UPSaverģ, zijn bijzonder hoge efficiŽntie, hoog beschikbaar vermogen en de lage TCO (Total Cost of Ownership).

Borri: expert in grote projecten

Borri blijft onafhankelijk en zet de verkoop van haar producten, onder het 80-jarige merk Borri, via haar bestaande kanalen verder, maar het bedrijf beschikt nu over het internationale bereik van de Legrand Group om nog grotere projecten aan te kunnen.

Eťn van die projecten die Borri in 2016 realiseerde, is de levering van 650 AC/DC UPS-systemen voor de metro van Doha. …ťn van de grootste projecten ooit in het Midden-Oosten op vlak van industriŽle UPS, beheerd door Mitsubishi Heavy Industries. De UPS-en van Borri zullen de veiligheids- en noodsystemen aandrijven voor het grootste metroproject tot nu (240 km metrolijn en 106 stations die klaar moeten zijn voor het wereldkampioenschap voetbal in 2022).

Complementaire producten

Waar Borriís producten in de toekomst de kritieke punten in industrie en datacenters zullen beveiligen, wil Legrand haar complementaire oplossingen voor energieverdeling, datacommunicatie en kabelmanagement leveren.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
21 juni 2017
Bron: vpr Consult
Nieuwsarchief:   
 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba