Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Guardian Glass gaat gelaagd glas produceren in Hongarije

Guardian Glass gaat gelaagd glas produceren in Hongarije
foto - Guardian Industries Corp
Om te kunnen beantwoorden aan de toenemende vraag naar gelaagd glas in Europa, gaat Guardian Glass een nieuwe productielijn voor gelaagd glas openen in haar fabriek in Oroshaza, Hongarije. De nieuwe lijn gaat zowel standaard als gecoat gelaagd glas produceren, naast speciale producten zoals akoestisch, gekleurd en dik gelaagd glas.

De toenemende vraag naar gelaagd glas wordt gedreven door drie langetermijntrends:
  • De regelgeving op nationaal niveau in Europa vereist het gebruik van veiligheidsglas in een toenemend aantal venster- en interieurtoepassingen, waarvoor gelaagd glas de meest efficiënte oplossing is.
  • De wens om in gebouwen meer natuurlijk licht toe te laten drijft de trend in de richting van grotere, meer energie-efficiënte vensters, wat het gebruik van gelaagd glas noodzakelijk maakt voor een hogere mechanische sterkte en meer veiligheid.
  • Een algemene stijging in de vraag naar geluidwering voor zowel woningen als bedrijfsgebouwen heeft het gebruik van akoestisch gelaagd glas doen toenemen.

'De fabriek in Oroshaza beschikt reeds over een productielijn voor gecoat glas en de opening van een productielijn voor gelaagd glas zal ons dus in staat stellen om onze klanten in zowel het woning- als het bedrijfssegment een optimale productmix aan te bieden, met onder meer lage-emissiviteitsglas, zonwerend glas en andere speciale gelaagde glasproducten met een coating, zoals anti-reflecterend Guardian Clarity™,' aldus Guus Boekhoudt, vice-voorzitter van Guardian Glass Europe en managing director van Guardian Europe.

De nieuwe lijn is een logische voortzetting van een verandering die door Guardian Glass in 2016 werd gestart in de fabriek, en die een overgang inhield van de productie van standaard floatglas naar Guardians alternatief met een hogere lichttransmissie, Guardian ExtraClear®, dit om te beantwoorden aan de toegenomen vraag naar meer daglicht in gebouwen. De verwachting is dat de productie van gelaagd glas van start zal kunnen gaan in het eerste kwartaal van 2018.

Als gevolg van deze veranderingen en als antwoord op blijvende markttrends en verdere ontwikkelingen inzake de spiegeltechnologie, heeft Guardian Glass beslist om de productie van spiegelglas in Oroshaza stop te zetten. De spiegellijn zal de productie eind maart 2017 stopzetten. Guardian Glass blijft haar Europese klanten echter wel producten aanbieden met het lood- en kopervrije UltraMirror™-spiegelglas dat wordt geproduceerd in de fabriek van Dudelange in Luxemburg.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
17 maart 2017
Bron: emg
Nieuwsarchief:   
 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba