Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Heijmans verkoopt funderingsspecialist Franki aan PORR

Heijmans verkoopt funderingsspecialist Franki aan PORR
Heijmans
Op 13 december 2016 heeft Heijmans overeenstemming bereikt over de verkoop van alle aandelen van haar Duitse, in funderingen gespecialiseerde dochter Franki aan PORR Deutschland GmbH, onderdeel van het Oostenrijkse bouwconcern PORR AG. De transactie wordt naar verwachting afgerond in januari 2017, na goedkeuring door de verantwoordelijke mededingingsautoriteiten. De verwachte netto opbrengst voor Heijmans zal bijna € 15 miljoen bedragen.

De transactie is ingegeven door een beoordeling van de strategische bijdrage van Franki aan de Heijmans groep en de internationale kansen die het Duitse bedrijf daarin heeft, in combinatie met de interesse van potentiële kopers. Bovendien draagt de transactie bij aan een structurele verbetering van de verhouding tussen de netto schuld en de ebitda. Daarnaast heeft Franki een ongedekte pensioenverplichting die onderdeel is van de overeenkomst.

Franki had in 2015 een omzet van ruim € 60 miljoen, telt ongeveer 230 medewerkers en is actief in Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk en Polen. De internationale organisatie van PORR kan de specialistische funderingsactiviteiten van Franki het internationale platform en aanvullende middelen bieden om het bedrijf verder te ontwikkelen.

AXECO Corporate Finance treedt in dit proces op als financieel adviseur van Heijmans.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
14 december 2016
Bron: Heijmans
Nieuwsarchief:   
 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba