Bedrijfsnieuws

Ramen- en deurenproducent Weldimo legt boeken neer

Ramen- en deurenproducent Weldimo legt boeken neer
Bij Limburgse ramen- en deurenproducent Weldimo heeft de directie gisteren aangekondigd dat na het weekend de boeken worden neergelegd. Dinsdag volgt dan allicht het faillissement. Daarbij gaan 160 jobs verloren, maar oprichter Paul Vliegen werkt aan een doorstart, waarbij 62 werknemers opnieuw in dienst kunnen worden genomen. Dat hebben de vakbonden vernomen.

De groep Weldimo, die bestaat uit de bedrijven Weldimo en Glasco uit Bree, en Modiwel uit Zutendaal, zit al een tijdje in financiële moeilijkheden. De producent van ramen en deuren boekte vorig jaar nog een verlies van zo'n 5 miljoen euro. De rechtbank verleende de groep bescherming tegen schuldeisers tot 4 november. Intussen werd achter de schermen aan een oplossing gewerkt.

Die is er nu. Het plan is dat maandag de boeken worden neergelegd en dus het faillissement wordt aangevraagd. De gerechtsmandatarissen hebben intussen met kandidaat-overnemers aan tafel gezeten. Het meest serieuze voorstel komt van Paul Vliegen, die destijds het bedrijf oprichtte en na de verkoop aan Nederlandse investeerders, uit beeld verdween. Hij wil nu een doorstart maken en daarbij 62 van de 160 werknemers overnemen. Een scenario waar de vakbonden vrede mee nemen, ook al wil dat zeggen dat 98 mensen hun baan zullen verliezen.

Ook interessant


Build for Life