Bedrijfsnieuws

Meijer Realty Partners neemt a.s.r. Vastgoed Ontwikkeling over

a.s.r. en Meijer Realty Partners (MRP) zijn overeengekomen dat MRP a.s.r. Vastgoed Ontwikkeling overneemt. Een aantal vergevorderde projecten van het ontwikkelbedrijf wordt door a.s.r. zelf afgerond. MRP neemt met de overname van a.s.r. Vastgoed Ontwikkeling de volgende projecten over: De Zuid Norfolk in Scheveningen, de herontwikkeling van de Kruisvaartkade in Utrecht, de volgende fasen in het woningproject Meerrijk in Eindhoven, de Catharinasteeg/Aalmarkt in Leiden, het Osdorpplein in Amsterdam, het Prisma Bedrijvenpark in Bleiswijk, Oosterheem in Zoetermeer en de ontwikkelopdracht voor Post Utrecht in het voormalige postkantoor aan de Utrechtse Neude.

De overige projecten van a.s.r. Vastgoed Ontwikkeling, waaronder Leidsche Rijn Centrum, Centrumplan Waddinxveen en diverse grondposities, zullen worden afgerond en/of verkocht door a.s.r. Deze projecten zijn ondergebracht in de nieuwe entiteit a.s.r. Vastgoed Projecten, die onder leiding staat van Dick Gort. a.s.r. zal geen nieuwe vastgoed ontwikkelprojecten meer aangaan.

Michel Verwoest, lid Raad van Bestuur a.s.r.: ‘a.s.r. concentreert zich op haar kernactiviteiten verzekeren en asset management. In augustus 2015 hebben we aangekondigd dat vastgoedontwikkeling niet langer tot onze strategische kernactiviteiten behoort en zijn we op zoek gegaan naar een geschikte overnamekandidaat. Die hebben we in MRP gevonden. MRP is een partij met veel ervaring en ambitie in vastgoed en vastgoedontwikkeling. Ik ben ervan overtuigd dat onze medewerkers en projecten die we overdragen bij hen in goede handen zijn.’

Bart Meijer, CEO Meijer Realty Partners: ‘We zijn bijzonder verheugd over de beoogde overname van a.s.r. Vastgoed Ontwikkeling. Een mooi bedrijf met een geschiedenis van succesvolle en creatieve vastgoedontwikkelingen door geheel Nederland. Wij kijken ernaar uit om samen met de nieuwe collega’s van a.s.r. Vastgoed Ontwikkeling deze trend voort te zetten en samen op de jarenlange gecombineerde ervaring en reputatie van Meijer Realty Partners en a.s.r. Vastgoed Ontwikkeling een succesvolle nieuwe onderneming op te bouwen.’

De overdracht van de onderneming vindt plaats per eind april 2016. Over de overnamesom worden geen details bekendgemaakt.

Ook interessant


Build for Life