Bedrijfsnieuws

Norbord behaalt Charter Milieu en Duurzaam Ondernemen

Met de toekenning van het ‘Charter Milieu en Duurzaam Ondernemen’ huldigt Voka Limburg, in samenwerking met de provincie Limburg, ieder jaar die bedrijven die zich extra inspanningen getroosten om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. De 15 laureaten voor 2015 mochten op 18 juni ll. op de oude mijnsite in Beringen hun certificaat in ontvangst nemen. Ook de initiatieven van SterlingOSB-Zero®-producent Norbord (Genk) werden die middag gevalideerd.

Engagement

Deelnemende bedrijven kunnen het begeerde Charter verdienen wanneer ze gedurende één jaar concrete acties voeren rond minimaal vier milieu- of duurzaamheidsthema’s.

Norbord Genk hield het niet bij vier, maar zette een zestal acties op het getouw. Dat leverde mooie resultaten op. Zo werd de CO²-uitstoot bijkomend met 180 ton gereduceerd. Door de verhoging met 3% van de aanvoer van rondhout per schip werden 900 vrachten per vrachtwagen vermeden. Dat had niet alleen een positieve impact op de CO²-uitstoot, maar ook op de mobiliteitsproblematiek. Norbord realiseerde verder ook een energiebesparing van 5,6 TJp. Bovendien werd een bufferbekken voor regenwater aangelegd, wat een besparing van 8000 m³ oppervlaktewater opleverde.

De inzet van Norbord Genk blijft onverminderd. Ook voor het volgende jaar heeft de bouwplatenproducent zich geëngageerd om deel te nemen aan het ‘Charter Milieu en Duurzaam Ondernemen Limburg’.

Ook interessant


Build for Life