Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Norbord Genk krijgt milieuvergunning voor capaciteitsuitbreiding  

Norbord Genk krijgt milieuvergunning voor capaciteitsuitbreiding
In een eerder persbericht meldde Norbord reeds dat de aanvraag voor een nieuwe milieuvergunning liep om een verhoging van de productiecapaciteit te kunnen doorvoeren. Zopas kende de Limburgse deputatie, op voorstel van gedeputeerde van leefmilieu en natuur Ludwig Vandenhove, deze milieuvergunning toe voor een productie-uitbreiding van SterlingOSB-platen op de site van Norbord Genk.

“Het gaat hier over een investering van 16 miljoen euro die Norbord over de volgende drie jaar zal realiseren. Momenteel zijn er 125 mensen in vast dienstverband; deze investering zal zorgen voor 12 extra werkplaatsen. Bovendien zijn er 15 contractors die continu voor Norbord werken. Voor tewerkstelling was het met andere woorden belangrijk dat deze vergunning toegekend kan worden,” aldus Ludwig Vandenhove.

De milieuvergunning geldt voor een verhoging van de productiecapaciteit bij Norbord Genk van 360.000 m³/jaar naar 400.000 m³/jaar. Deze capaciteitsuitbreiding was noodzakelijk om de stijgende kosten voor het produceren van OSB-platen op te vangen en Norbord Genk een strategische plaats te geven binnen de Norbord Groep.

Deze groei zal worden gerealiseerd door de optimalisatie van de bestaande infrastructuur: een verhoogde efficiënte van de bestaande productielijn en het inzetten van alternatieve en innovatieve productiewijzen. Norbord zal daarbij recyclagehout en terpeenarm hout inzetten. Door in te zetten op houtsoorten die minder terpenen bevatten, zal ook de geurbelasting in de omgeving dalen waardoor het reduceren van de voetafdruk van het bedrijf zal worden verdergezet. Norbord heeft alvast een projectteam aangesteld om de technische mogelijkheden verder uit te werken.

Norbord houdt eraan de betrokken overheden en omwonenden via de gebruikelijke en mogelijk ook nieuwe communicatie-initiatieven verder en blijvend te informeren over deze evoluties. Om de impact van haar activiteiten naar omgeving en omwonenden toe op te volgen en te evalueren, blijft Norbord in de toekomst verder werken met verschillende deskundigen.

Tot slot zal deze capaciteitsuitbreiding Norbord toelaten een verdere positieve impact te hebben op de lokale economie en tewerkstelling.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
30 oktober 2014
Bron: vprconsult
Nieuwsarchief:   
 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba