Bedrijfsnieuws

Gemoderniseerde vestiging in Lot maakt Derbigum futureproof

Derbigum, de succesvolle Belgische onderneming gespecialiseerd in energiebesparende en duurzame dakbanen, blijft innoveren. Niet alleen in innovatieve producten, maar ook in logistiek en gebouwen. Gisteren werd de compleet vernieuwde en gemoderniseerde site in Lot officieel geopend, in aanwezigheid van de burgemeester van Beersel. De totale investering hiervoor bedroeg 1,5 miljoen euro.

Investeren voor de toekomst; Lot als internationale hub

Derbigum is door de jaren heen uitgegroeid tot een wereldspeler van formaat. De groep stelt wereldwijd 400 medewerkers tewerk en telt ondertussen vier productie-eenheden, waarvan één in Lot in Vlaams-Brabant.
Om de nationale én internationale groei te consolideren, wordt continu geïnvesteerd. De site in Lot werd daarom compleet vernieuwd, uitgebreid en gemoderniseerd om te kunnen dienen als efficiënte productie-eenheid én als internationale hub voor de distributie, marketing en verkoop van de Derbigum producten. Het resultaat is een moderne site waar 58 bedienden en 23 arbeiders werkzaam zijn. De nieuwe gevel met de strakke stalen structuur zorgt ervoor dat de productiehal en administratieve gebouwen één geheel vormen en geeft bovendien een opvallende en moderne uitstraling op de Bergensesteenweg in Lot.

Gemoderniseerde vestiging van Derbigum in Lot geopend
De officiële opening door de burgemeester van Beersel (Hugo Vandaele) en Fred Molitor, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Derbigum

Duurzaamheid in de hoofdrol

Op het gebied van duurzaamheid speelt Derbigum al jaren een pioniersrol. De ontwikkeling van Derbipure, een volwaardig ecologisch alternatief voor een bitumineuze dakbaan, was een wereldprimeur en heeft niet voor niets als eerste dakbaan het Cradle-to-Cradle certificaat ontvangen.
En in de toekomst wil het bedrijf hier nog intensiever op inzetten. Niet alleen met innovatieve producten, maar ook met zijn unieke systeem voor recyclage van productie-, snij- en dakafval. CEO Johan Symoens benadrukt: “In de komende jaren zal het belang van circulaire economie in de bouwsector alleen maar toenemen. Wij zijn ons hier terdege van bewust en hebben hiervan dan ook een prioriteit gemaakt”.
Vandaag is al meer dan een kwart van de grondstoffen gerecycleerd bitumen, goed voor bijna 4.000 ton per jaar. Daarnaast streeft de onderneming er ook naar om de gedegen kennis op dit vlak in de toekomst te kunnen inzetten voor andere bedrijfstakken.
Ook binnen het bedrijf is ecologie een pijler; enkel en alleen door de overschakeling op groene energiebronnen heeft Derbigum sinds 2000 de eigen CO2-uitstoot per m² in productie reeds met 42% kunnen terugdringen.

Opleiding en vakkennis cruciaal

Naast productie-eenheid en internationale hub, is er op de site in Lot ook een Training Center voor dakdekkers, om hun vakkennis te verfijnen. Derbigum hecht veel belang aan opleiding omdat een kwaliteitsproduct een vlekkeloze plaatsing eist en dit mee de levensduur bepaalt. Het Training Center van Derbigum in Lot krijgt jaarlijks niet minder dan 1.000 bezoekers uit binnen- en buitenland over de vloer.

Ook interessant


Build for Life