Bedrijfsnieuws

Resultaat DIM Vastgoed iets lager

Het onroerendgoedfonds DIM Vastgoed heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 1,7 miljoen dollar (1,6 miljoen euro) winst gemaakt. Dat is minder dan de 1,9 miljoen dollar (1,75 miljoen euro) in dezelfde periode van 2002.

Dat resultaat werd echter positief beïnvloed door een eenmalige belastingbate van 206.080 euro, zonder die bate zou het resultaat in het eerste kwartaal met 3 procent zijn gestegen. Dat heeft DIM Vastgoed woensdag voorbeurs bekendgemaakt.

De 5,5 miljoen euro die de verkoop van het Amerikaanse winkelcentrum Ramblewood Square in Coral Springs (Florida) in november vorig jaar opleverde, zijn tijdens het eerste kwartaal van dit jaar herbelegd. Dat heeft de winst ook tijdelijk negatief beïnvloed, meldde DIM.

Tijdens de eerste drie maanden van 2003 heeft DIM Vastgoed twee winkelcentra aangekocht in de Amerikaanse staten Georgia en Florida. DIM belegt in vastgoed in vier zuidelijke staten in Amerika.

Voor de rest van 2003 verwacht het bedrijf een direct rendement van gemiddeld 9,5 procent en een indirect rendement tussen de 1,5 procent en 3 procent.
Build for Life