Bedrijfsnieuws

BAM Groep verkoopt adviesbureau NPC

NPC, advies- en onderzoeksbureau op het terrein van verharding en wegbeheer, komt in handen van branchegenoot KOAC-WMD.

Eigenaar BAM Groep stoot NPC af, omdat het met Multi Consult al over een vergelijkbaar bureau beschikt.

NPC (Netherlands Pavement Consultants) is onderdeel van HBG Civiel en werd eigendom van BAM na de overname van HBG. Bij NPC werken 35 mensen die een omzet realiseren van ongeveer 3 miljoen euro. Het bureau adviseert overheden en bedrijven bij aanleg, onderhoud en reconstructie van verhardingen en maakt ontwerpen van wegen en rioleringen.
Anders dan NPC is branchegenoot KOAC-WMD niet in handen van één marktpartij, maar zijn de aandelen in handen van de Nederlandse Vereniging van Wegenbouwers (NVWB).
Volgens algemeen directeur J. Kruizinga van KOAC-WMD ontstaat door de bundeling van de twee bureaus “een krachtige, onafhankelijke speler op de Nederlandse markt met Europese potentie”. De samenvoeging leidt tot een organisatie van 120 medewerkers en een jaaromzet van 10 miljoen euro.
“Om de continuïteit van KOAC-WMD te waarborgen hadden we wat meer vlees om het bot nodig. Door de overname van NPC krijgen we dat”, zegt Kruizinga. “Bovendien krijgen we met deze omvang de mogelijkheid om over de grens te gaan kijken.”
Kruizinga denkt dat het buitenland met name interesse heeft in ontwikkelingen op het gebied van zeer open asfaltbeton (zoab). “Andere landen lopen op dat gebied achter op Nederland. Ze zien echter wel wat wij doen en raken steeds meer geïnteresseerd.”
Na de verkoop van NPC houdt BAM het vergelijkbare Multi Consult over. Multi Consult werkt hoofdzakelijk voor de eigen beton- en wegenbouwbedrijven van BAM.
Build for Life