Verlichting

kreon en belux lanceren samen the world of kreon

kreon en belux lanceren samen the world of kreon
Zusterbedrijven kreon en belux, ontwerpers en producenten van architecturale verlichting en kantoorverlichting, lanceren dit jaar samen 'the world of kreon' met nieuwe kantoorverlichtingsoplossingen en architecturale verlichting met hoogperformante optieken ontwikkeld in licentie met Bartenbach Lichtlabor. De collectie omvat een reeks nieuwe down- en uplights en zijlichten die harmonieus opgaan in plafonds, vloeren en muren en staan- en bureaulampen voor een personaliseerbaar kantoor. De nieuwe ontwerpen kenmerken zich door een opvallend decoratieve insteek met verrassende materialen en nieuwe kleuren en sferen met historische referenties.

De ontwerpen maken deel uit van “the world of kreon”: een totaalaanbod functionele comfortoplossingen met koelplafondsystemen, akoestiek- en audiosystemen, kantoorverlichting en architecturale verlichting. Doorheen de volledige collectie respecteert kreon altijd de discrete positie van de lichtbron, waarbij een aangename warmte gecreëerd wordt en onaangename lichtverblinding geen kans maakt. Comfort, connectiviteit, technologie en architecturaal design spelen nog steeds een even grote rol doorheen de hele collectie.

kreon en belux lanceren samen the world of kreon
Shen Photography

Architecturale verlichting

De architecturale collectie wordt ook wel “tools of light” genoemd. De echte blikvanger in deze collectie is een nieuw profielsysteem dat modulair opgebouwd kan worden met cilindervormige en kubusvormige armaturen. Speciale armaturen met verrassende afwerkingen als albast of groene onyx geven een unieke look met zichtbaar decoratieve elementen.

kreon stelt daarnaast ook een veelvoud aan nieuwe downlight oplossingen voor, met nieuwe varianten en nieuwe accessoires. De optieken voor deze serie werden ontwikkeld door Bartenbach Lichtlabor en bieden meer comfort, een hogere efficiëntie en een hoger architecturaal designgehalte.

Ook is er een downlight waarvan de optiek met reflector met gefacetteerde dome geïnspireerd is op de decoratieve glaskunst uit de jaren 50. Binnen deze nieuwe downlight familie lanceert kreon ook een armatuur met een extra directionele spotlight. De directionele spot is uitgerust met een double focus lens, waardoor verblinding en lichthinder uitgeschakeld wordt.

kreon en belux lanceren samen the world of kreon

Ook interessant