Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Hoe vind ik de beste bureau stoel

Hoe vind ik de beste bureau stoel
Overweeg de beste kantoorstoel voor jezelf te kopen, vooral omdat je er zo veel tijd in doorbrengt. Een goede bureaustoel helpt je met je werk beter te verrichten terwijl je rug in goed conditie houd wat goed is voor je gezondheid. Hier zijn enkele functies waar je naar moet zoeken wanneer je een bureaustoel koopt. Voor op je werk, of wanneer je thuis achter je bureau zit.

De zitting moet in hoogte verstelbaar zijn

Je zou de hoogte van je kantoorstoel naar je eigen hoogte moten aanpassen. Voor optimaal comfort zouden je bovenbenen horizontaal gelijk moeten liggen aan de vloer. Een goede stoel heeft een hendel waarmee je deze hoogte zou kunnen bepalen.

Zoek naar een verstelbare rugleuning

Je moet je rugleuning positioneren naar de houding die bij jouw taak past. Als er een rugleuning op de stoel zit, moet je deze naar voor of achter kunnen bewegen. Een vergrendelingen mechanisme die deze stand vasthoud moet goed functioneren zodat je rug niet een opdonder krijgt wanneer die plotseling achteruit vliegt.

Controleer de steun van de lumbaal

Eťn goede rugsteun ondersteund ook de lumbaal (onderrug). Kies daarom een rugleuning met een natuurlijke contour van je ruggengraat zodat je comfortabel zit. Het is beter om hier niet op te besparen, een goede rugleuning is namelijk erg belangrijk en zal ook ten goede komen op langer termijn.

Het is het beste om deze functie zelf uit te proberen en te kijken of de leuning goed aan sluit op jouw rug. Goede rug- of lumbale ondersteuning is essentieel om de spanning van de compressie op de lumbale schijven in uw wervelkolom te minimaliseren.

Kies ademend materiaal

Een materiaal die je lichaam laat ademen is comfortabeler voor een lange zit. Stof is een goede optie, maar vele andere materialen bieden deze ademen functie ook aan. De vulling moet comfortabel zijn om op te zitten en het is het beste om te voorkomen dat een te zacht of te zwaar stoel zit. Een hard oppervlak zal na een paar uur pijnlijk zijn, en een zachte zal niet genoeg steun bieden

Selecteer armleuningen om te helpen met nek- en schouderondersteuning

Neem een bureaustoel met armleuningen om de spanning van de nek en schouders af te nemen. De armleuningen moeten verstelbaar zijn zodat je ze precies onder je armen kan plaatsen zodat deze hierop kunnen rusten.

Wanneer uw bureaustoel aan deze eisen voldoet heeft dit grote voordelen op je werk en je lichaam.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
Bron: ShopAlike
Nieuwsarchief:   

Meer interieurtips

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba