Decoratie

Onzichtbare elektrische gordijnrails in nieuwbouwhuizen

Onzichtbare elektrische gordijnrails in nieuwbouwhuizen
Gordijnen zijn mooi om te zien, de gordijnrails heeft vooral een praktische functie. Toch kan deze rails meer zijn dan een metalen buis aan de wand, het kan een reden zijn voor verhoogd wooncomfort dankzij elektrische bediening met diverse geautomatiseerde functies. Gelukkig hoef je hier niet voor te wachten tot de technologie ver genoeg is ontwikkeld in de toekomst, onzichtbare elektrische gordijnrails in nieuwbouwhuizen is nu al leverbaar, en het levert vele voordelen op. Hoe dit werkt en wat de mogelijkheden zijn kun je lezen op deze pagina.

Bij nieuwbouw heb je mogelijkheden die in de bestaande bouw niet mogelijk zijn. Bij het plaatsen van gordijnrails kun je ook in oudere panden terecht, maar je kunt er bij nieuwbouwprojecten direct rekening mee houden. Zo kun je alle elektronica mooi wegwerken voor een optimaal gebruiksgemak gekoppeld aan een strak uiterlijk. Dit zijn enkele kenmerken van een elektrische gordijnrails van MySmartDeco:

  • Werkt altijd soepel zonder frictie
  • Zowel met aanraking te bedienen als op afstand
  • Motor die aanpasbaar is voor elke situatie
  • Mogelijkheid voor favoriete posities
  • Optioneel een variabele snelheid
  • Werkt met verschillende soorten gordijnen
  • Optie voor zowel horizontale als verticale elektrische rolgordijnen
  • Te koppelen aan een domotica systeem

Nieuwbouw met domotica

Steeds meer nieuwbouwwoningen worden ontwikkeld op basis van de “smart home” gedachte waarbij domotica oplossingen worden meegenomen in het ontwerp. Bij domotica worden diverse technisch geavanceerde diensten met elkaar verweven om het wooncomfort te verhogen. Zo kun je een slimme thermostaat installeren, verlichting die je via een app kunt bedienen evenals onzichtbare elektrische gordijnrails in nieuwbouwhuizen die allemaal centraal te besturen zijn. Dit is niet alleen voordelig bij seniorenwoningen, maar eigenlijk voor iedereen die prettig wil wonen.

Ook de bediening is onzichtbaar

Naast onzichtbare elektrische gordijnrails in nieuwbouwhuizen is ook de bediening op zich onzichtbaar. Je kunt elektronisch aangestuurde gordijnen op afstand bedienen met gebruik van verschillende methoden:

  • Een schakelknop: Het is mogelijk een eenvoudige knop in de buurt van het gordijn te installeren. Hoewel je bij nieuwbouwprojecten de vrijheid hebt om kabels te leggen is dat niet eens nodig, omdat de knop wordt voorzien van een zender en de motor van het elektrische gordijn heeft een ontvanger. Dit werkt op basis van radiogolven, dus geheel draadloos zonder interferentie.
  • Een afstandsbediening: Het is ook mogelijk om een afstandsbediening te gebruiken volgens hetzelfde principe met als grote verschil dat je niet meer gebonden bent aan een fysieke locatie voor onzichtbare elektrische gordijnrails in nieuwbouwhuizen. Naast een zeer eenvoudige afstandsbediening voor één gordijn is het ook mogelijk meerdere gordijnen in huis afzonderlijk en samen te bedienen of te programmeren.
  • Een sensor of timer: Op basis van een eenvoudige timer aan de wand of als los element kun je de elektrische rails automatisch in werking laten treden. Dat maakt het gebruik heel eenvoudig, en het is ook bevorderlijk voor de veiligheid. Omdat het systeem los kan functioneren van de bewoners werkt het ook tijdens afwezigheid en vakanties waarmee het huis altijd bewoond lijkt. Bij een sensor is het zelfs mogelijk om de gordijnen te bedienen op basis van zaken als temperatuur en beweging.
  • Een mobiele app: Met een app voor tablets of smartphones kun je alle kanten uit, dit is ideaal voor een compleet huisautomatisering systeem. Hiervoor hoeft er tijdens de bouw niet eens zoveel rekening gehouden te worden met de aanwezige faciliteiten aangezien alles draadloos verloopt op basis van mobiele apparaten en software die geüpdatet kan worden.

Onzichtbare elektrische gordijnrails in nieuwbouwhuizen voor elk type gordijn

Wanneer een “slimme” gordijnrails alleen zou werken met een specifiek type raamdecoratie is dat niet echt vooruitgang te noemen. Daarom is het goed om te weten dat er systemen op de markt verkrijgbaar zijn die voorzien kunnen worden van diverse soorten raambekleding. Denk hierbij aan:

  • Gordijnen met een eenvoudige plooi
  • Volledig verduisterende gordijnen
  • Gordijnen die licht doorlaten
  • Rolgordijnen
  • Horizontale jaloezieën
  • Vouwgordijnen
  • Plissés

Naast verschillende types kun je ook kiezen voor verschillende materialen zoals stof, aluminium of hout, en voor verduisterende of juist lichtdoorlatende oplossingen. Al deze opties zijn perfect te combineren met onzichtbare elektrische gordijnrails in nieuwbouwhuizen. Het is ook mogelijk in verschillende ruimtes ook andere soorten raamdecoratie te installeren op basis van hetzelfde systeem. Zo kun je van elke nieuwbouwwoning een slimme woning maken!

Maatwerk is het beste werk

Je wilt niet vastzitten aan een specifiek type raambekleding, kies daarom voor een systeem dat ook werkt in combinatie met gordijnen van andere leveranciers. Bij het ontwerpproces kan rekening gehouden worden met diverse technische eisen, gelukkig is een goed elektronisch gordijnrailsysteem dusdanig ontworpen dat het op maat te maken is voor nagenoeg elke situatie. Moderne woningen moeten voorbereid zijn op de toekomst, met draadloze oplossingen is dit eenvoudig te realiseren.

Voordat je overgaat tot de aanschaf van slimme apparatuur voor in huis, is het verstandig om eerst contact op te nemen met de leverancier voor een overzicht van de mogelijkheden.

Ook interessant