Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Touchfree kraan voor comfortabele waterregeling

Touchfree kraan voor comfortabele waterregeling
Met Touchfree breidt Dornbracht zijn productportfolio voor alle wastafelmengkranen (wand- en staande modellen) uit met een contactloze bediening. Gebaseerd op een actieve herkenning van beweging werkt Dornbracht Touchfree zonder zichtbare sensor op de mengkraan en is combineerbaar met alle series van Dornbracht. Met name voor semi-openbare ruimtes ontwikkeld, belooft de contactloze en automatische bediening naast een hoog comfort tevens maximale vrijheid in vormgeving voor architecten, interieurarchitecten en ontwerpers.

Touchfree-toepassingen worden op plekken met veel bezoekers steeds belangrijker. Daartoe behoren onder andere semi-openbare sanitaire ruimtes in hotels, kantoren en restaurants, maar ook lounges op luchthavens. Terwijl daar tot nu toe vooral infraroodsensoren voor wastafelmengkranen werden toegepast, zet Dornbracht met Touchfree voor het eerst de voordelen in van de hoogfrequentietechnologie. De meerwaarde is duidelijk: Touchfree werkt geheel zonder zichtbare sensor op de mengkraan en kan net als bij een bewegingsmelder worden ingesteld op verschillende reikwijdtes. Veilig en comfortabel schakelt de Touchfree-sensor automatisch het water aan en weer uit zodra de persoon de wastafel verlaat.

Dornbracht - Touchfree - kraan

Maximale vrijheid in vormgeving door variabele combineerbaarheid

De techniek achter Dornbracht Touchfree, de eSet Touchfree, is combineerbaar met iedere designserie van Dornbracht. De eSet is beschikbaar als opbouwoplossing voor wastafels met staande uitloop en als inbouwoplossing voor wanduitlopen Ė desgewenst met of zonder temperatuurinstelling. Hij wordt gewoon onder de wastafel geÔnstalleerd en blijft dus onzichtbaar voor de gebruiker. Met Touchfree biedt Dornbracht dus niet alleen een hygiŽnische en duurzame oplossing voor hoogwaardige semi-openbare sanitaire ruimtes, maar biedt ook de grootst mogelijke planningsvrijheid voor architecten, interieurarchitecten en ontwerpers.

Individueel aanpasbaar

Vergelijkbaar met de technologie van een bewegingsmelder kent Dornbracht Touchfree diverse instellingen. De Touchfree-sensor wordt bij de eerste inbedrijfstelling automatisch ingesteld maar kan voor wat betreft de gevoeligheid op ieder moment worden aangepast aan specifieke behoeften. Daarnaast zijn een thermische desinfectie en watertemperatuur instelbaar. Dankzij de instelbare nalooptijd is Dornbracht Touchfree tevens zeer milieuvriendelijk. Dit effect wordt trouwens nog versterkt met een waterbesparende mengkraan, bv. de Dornbracht CL.1.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
20 juni 2017
Bron: HomeComfort
Nieuwsarchief:   

Meer interieurnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Meer over badkamers


Producten voor badkamers


Gerelateerde artikelen


Video`s over badkamers


Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba