Interieur

Nieuw designhotel bij Brussels Airport

Nieuw designhotel bij Brussels Airport
Met het recent geopende Park Inn by Radisson-hotel vlakbij Brussels Airport, krijgt de regio rond de luchthaven er een hotel van de nieuwe generatie bij. Het designhotel, ontworpen door het Belgische bureau Créneau International, werd volledig ingericht in het thema van ontdekkingsreizigers: een knipoog naar de ligging van het hotel dichtbij de luchthaven, maar ook een verwijzing naar de nieuwe invulling die het hotel aan gastvrijheid wil geven. Het geldt als voorbeeld voor toekomstige Park Inn by Radisson-hotels in de rest van de wereld.

Uithangbord nieuwe generatie hotels

Park Inn by Radisson opende haar allereerste hotel van de nieuwe generatie vlakbij Brussels Airport, een kruispunt van Europese wegen. De inrichting van het nieuwe type hotel was volledig in handen van het Belgische interieurbureau Créneau International, dat eerder al ontwerpen maakte voor Tomorrowland, O'Neill en Coca-Cola. Voor Park Inn by Radisson creëerden zij een gloednieuwe look and feel, gebaseerd op het thema van ontdekkingsreizigers. Zo is elke vergaderruimte vernoemd naar bekende ontdekkingsreizigers, gaande van Magellaan tot Vasco da Gama. De hotelkamers zijn ingericht in aardetinten, wat zorgt voor een avontuurlijke sfeer, terwijl de donkere houtsoorten en donkergroene tinten het geheel een moderne toets geven.

Nieuw designhotel bij Brussels Airport

Live-Inn room: gastvrijheid 2.0

Het ontdekkingsreizigersthema is niet alleen een knipoog naar de internationale ligging van het hotel, maar ook een verwijzing naar de nieuwe invulling die de hotelketen wil geven aan het begrip gastvrijheid. Zo brengt het hotel de eerste Live-Inn room naar België. Met deze multifunctionele ruimte wil het hotel haar gasten het gevoel van een woonkamer aanbieden. “Met onze keuze voor een Live-Inn room in plaats van de klassieke indeling met een restaurant en een lobby, willen we het communitygevoel tussen reizigers onderling, maar ook tussen reizigers en mensen die in de buurt werken, aanwakkeren. Het is een gezellige, sociale ruimte waar ze elkaar op een ongedwongen manier kunnen ontmoeten en samen iets kunnen drinken of een serie kijken. Het is dat gemeenschapsgevoel dat ons onderscheidt van de deeleconomie en dat ook de nieuwe generatie hotels kenmerkt”, aldus Tineke de Wit, General Manager van Park Inn by Radisson Brussels Airport. Daarmee speelt het hotel ook in op de trend van co-living binnen de horeca, waarbij gemeenschappelijke ruimtes en ontmoetingen steeds belangrijker worden.

Nieuw designhotel bij Brussels Airport

Kantoorgebouw werd duurzaam hotel

Duurzaamheid zit in het DNA van Park Inn by Radisson. Met deze nieuwe vestiging transformeerde het een oud kantoorgebouw in een nieuw en milieuvriendelijk designhotel. Zo is het dak uitgerust met zonnepanelen, is er een groen dak aan de kant van de ingang en wordt er regenwater gebruikt voor de toiletten om waterverspilling tegen te gaan.

Nieuw designhotel bij Brussels Airport

Ook interessant