Zwembaden en (zwem)vijvers

Jouw eigen wellness tegen een betaalbare prijs? Het is mogelijk

Jouw eigen wellness tegen een betaalbare prijs? Het is mogelijk
Een eigen sauna of jacuzzi in jouw huis of tuin, het is voor velen een droom... Tegenwoordig bestaan er echter al veel verschillende soorten sauna’s en jacuzzi’s voor elk budget. De meest bekende sauna is natuurlijk de traditionele (Finse) sauna. Maar ook de infraroodsauna wint stilaan meer en meer aan populariteit. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een infraroodsauna en een traditionele sauna? Wij geven je een overzicht en bespreken de positieve effecten van een saunabezoek op jouw lichaam. Klik hier voor meer informatie over een traditionele sauna en hier voor een infrarood sauna. Wie meer informatie over jacuzzi’s wenst kan hier terecht.

Traditionele of infraroodsauna?

Op het eerste zicht zien ze er gelijkaardig uit. Toch zijn er enkele verschillen tussen beide types. Zo is de temperatuur in een traditionele sauna veel hoger dan de temperatuur in een infraroodsauna. De maximale temperatuur in een infraroodsauna ligt rond de 65°C terwijl dit bij een traditionele sauna kan oplopen tot 120°C. Dit komt doordat een infraroodsauna gebruikt maakt van infraroodstraling die de ruimte op zich amper opwarmt. De infraroodstralen dringen tot diep binnen in het lichaam en werken dus meer gericht. Een traditionele sauna daarentegen warmt de ruimte op met een kachel waarop stenen liggen die de warmte afgeven. Deze stenen kun je overgieten met water om de luchtvochtigheid te verhogen waardoor het nog warmer aanvoelt. Soms worden er ook essentiële oliën aan het water toegevoegd om een aangenaam aroma te verkrijgen. Beide zijn een droom om de winter op een aangename manier door te komen.



De positieve effecten van een saunabezoek op jouw lichaam

De effecten van beide types sauna’s op jouw lichaam zijn nagenoeg dezelfde. Van een een infraroodsauna kan je wel langer genieten aangezien de temperatuur wat lager ligt. Naast het relaxerende effect is een saunabezoek ook goed voor:

  • Een betere bloedcirculatie en verlaging van de bloeddruk.
  • Minder spierpijn: dankzij de warmte ontspannen de spieren gemakkelijker
  • Beter bestand tegen temperatuurwisselingen
  • Je afweersysteem werkt beter: dankzij een saunabezoek worden er meer witte bloedcellen aangemaakt die ziekten kunnen bestrijden
  • Ontgiften: door de warmte komen je poriën open en kan jouw lichaam haar afvalstoffen kwijt.



Verschillende types en maten

Beide types sauna’s zijn beschikbaar in een 1 persoons uitvoering of een uitvoering voor meerdere personen. Door de grote vraag zijn sauna’s nu eenmaal goedkoper geworden en voor ieders budget is er wel een sauna te vinden. Je jouw sauna natuurlijk ook op maat laten maken zodat die in elke ruimte past. Er is ook steeds de de keuze tussen een barrel of een gewone sauna. Ook zijn er combi-sauna’s beschikbaar die zowel over een kachel als infraroodstralers beschikken. Klik hier voor meer informatie over een infraroodsauna en hier voor een traditionele sauna.

Jacuzzi’s

Een andere wellness topper is natuurlijk de jacuzzi. Winter of zomer, buiten of binnen, elk moment is goed om te genieten van een heerlijke massage van de hydrojets. Een jacuzzi is bovendien niet alleen goed om te ontspannen maar is ook zeer effectief tegen pijnlijke spieren en zorgt zoals een sauna voor een betere bloedcirculatie. Jacuzzi’s zijn tegenwoordig ook beschikbaar in verschillende maten en voor elk budget. Zo bestaan er al jacuzzi’s voor 1 à 2 personen die op een balkon passen. Klik hier voor meer informatie over jacuzzi’s.



Stelt u zich eens voor: na een stresserende werkdag in de winter thuiskomen en kunnen wegdromen in jouw eigen sauna of jacuzzi. Bovendien is het nog eens goed voor je gezondheid ook! Zin gekregen om ook te genieten? Klik dan hieronder voor meer informatie en ga vol energie het einde van het jaar in:

Klik hier voor meer informatie over traditionele sauna’s

Klik hier voor meer informatie over infrarood sauna’s

Klik hier voor meer informatie over jacuzzi’s

Ook interessant