Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Kleine verbouwingen om langer thuis te wonen

Kleine verbouwingen om langer thuis te wonen
In de gouden jaren na ons pensioen kan er veel veranderen. Er is meer vrije tijd en vaak ook meer geld. Er is ook een nieuw tijdperk aangebroken waarin nagedacht dient te worden over het voorbereiden op een latere levensfase. Wilt u misschien verhuizen of toch in uw eigen woning blijven wonen? Veel senioren doen woningaanpassingen om niet te hoeven verhuizen naar een seniorenwoning. Het is natuurlijk veel vertrouwder om in een woning te blijven wonen waar je je ook echt thuis voelt. Wij hebben een aantal tips over kleine verbouwingen die u kunt doen om er voor te zorgen dat u comfortabel en veilig in uw eigen woning kunt blijven wonen.

Het aanschaffen van een traplift

In Nederland heeft een groot deel van de woningen een trap. Op latere leeftijd kan traplopen steeds meer moeite kosten en zelfs gevaarlijk worden. Verhuizen naar een gelijkvloerse woning moet dan niet meteen de oplossing zijn. U kunt een traplift huren of kopen om u veilig en moeiteloos naar boven en beneden te verplaatsen. Er worden elke maand honderden trapliften in Europa geplaatst. Let er wel op dat een traplift tegenwoordig niet vaak meer wordt vergoed door de gemeente. Wij raden u wel altijd aan om in gesprek te gaan met de gemeente om te achterhalen wat de mogelijkheden zijn.

traplift

Aanpassingen in de badkamer

aangepaste badkamerVeel woningen hebben een badkuip in de badkamer staan. Op latere leeftijd is het hoge opstapje van de badkuip in combinatie met de gladde bodem erg onpraktisch. Een inloopdouche of instapbad zijn dan betere opties. U kunt hoeft dan nergens overheen te stappen en het risico te lopen om uit balans te raken om een douche te nemen. Bij een instapbad is het in de meeste gevallen ook mogelijk om zittend te douchen. Bij een inloopdouche kunt u indien nodig wandsteunen en een zitting plaatsen voor extra veiligheid en comfort.

Verhoogd toilet

Opstaan vanuit een zittende positie kan op latere leeftijd veel meer moeite en energie gaan kosten. Een verhoogd toilet kan dit probleem voor u oplossen. U komt zo veel makkelijker in een staande positie. Een verhoogd toilet hoeft niet veel te kosten. Voor onder de tweehonderd euro heeft u er al één in huis. Het is natuurlijk ook mogelijk om een wandsteun aan de muur te plaatsen zodat u met de extra steun gemakkelijker kunt opstaan.

Wij hopen dat deze tips over kleine verbouwingen u helpen met de voorbereiding van uw woning voor de volgende levensfase.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
15 juni 2016
Bron: Bouw & Wonen
Nieuwsarchief:   

Meer interieurnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
De Vlaamse Renovatiedag
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba