Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Something BAD is happening: ontdek Belgium Art & Design!  

Something BAD is happening: ontdek Belgium Art & Design!
Het is bijna zover: op 19, 20 en 21 februari gaat de eerste editie van Belgium Art & Design, ook gekend als BAD, van start. Het is een gloednieuw event waar ’s lands kunst en design op grote schaal samensmelten. Op het programma? Directe toegang tot Belgium’s finest: unieke kunstwerken en ontwerpen van eigen bodem, boeiende curatoren, tastings, workshops... Een bijzondere totaalbeleving rond kunst en design, zeg maar. Are you in for something BAD?

De eigentijdse creativiteit van kunst en design ontdek je binennkort op BAD, een bijzondere beurs op een karaktervolle site in Gent. De totale sfeerbeleving staat centraal en maakt van de beurs dé hotspot voor alle kunstliefhebbers en design addicts. Voor iedereen die geïnteresseerd is in hedendaagse trends – of het nu gaat om kunst, design, mode, food of technologie – valt op BAD heel wat te ontdekken en te beleven.

Van eigen bodem

Belgische kunst en design zijn meer dan eens op zoek naar een weg om te communiceren. Belgium Art & Design zorgt, door middel van dit unieke event, voor een onmiddellijk contact en voor gedachtewisselingen met het publiek.

Belgium Art & Design 2016

BAD gelooft sterk in de kracht en de meerwaarde van Belgische kunstwerken, ontwerpen en producten. Net om die reden ligt de focus op het label ‘van eigen bodem’. Of we het nu beseffen of niet, kunstwerken, ontwerpen en producten hebben een onmetelijke invloed op onze mindset, onze persoonlijke uitdagingen en ons maatschappelijk en cultureel leven. Ze stimuleren ons tot creatief nadenken. Design van vandaag is innovatief en verbetert bovendien onze levenskwaliteit.

BAD gelooft dat, nu we in een geglobaliseerde wereld leven, een gematigd en positief chauvinisme onze culturele identiteit kan verrijken én ons internationaal sterker zal positioneren. De deelnemers aan de beurs zijn Belgische kunstenaars en galeries, al dan niet wonend en werkend in eigen land, naast designers, producenten en verdelers.

In de breedste zin

Belgium Art & Design brengt kunstenaars en designers samen en geeft de bezoekers rechtstreekse en oprechte toegang tot hun werk. Kunst en design komen aan bod in al hun facetten.

Zo richt Art zich uitsluitend op vooraanstaande moderne en hedendaagse kunst, maar komen wel alle mogelijke disciplines aan bod: schilderkunst, beeldhouwkunst, tekeningen, fotografie, installaties, multimediaproducties, illustraties, stripverhalen ... Curator is Stef Van Bellingen, artistiek directeur van Kunstenplatform Warp in Sint-Niklaas en tentoonstellingsmaker in binnen- en buitenland. Als nationaal voorzitter van de Canvascollectie en als initiatiefnemer van Internationaal Kunstenaarsdorp steunt hij opkomend talent.

BAD Design richt zich op Belgische ontwerpen en producties, opnieuw in de breedste zin van het woord: van interieur en mode tot vooruitstrevende technologie. Jesse Brouns is curator. De designjournalist schrijft onder meer voor Knack, De Standaard, Elle en diverse buitenlandse tijdschriften, waaronder Wallpaper. Hij was creatief directeur van Knack Weekend en bedacht de Designer van het Jaar-award.

Belgium Art & Design 2016

Meer dan kunst

Belgium Art & Design is niet alleen een beurs, het is een uniek event waar de totaalbeleving rond kunst en design telt.

Zo organiseert Bad, in de zoektocht naar Belgische geuren en smaken, private dinners met topchefs (onder andere Benoit Dewitte) en voorziet het tastings met Belgische kwaliteitsproducten. Daarnaast zijn er workshops, debatten, literaire salons en film- en fotovertoningen rond Art & Design. Naar de natuur, de (inspiratie)bron van alle rust en sereniteit, wordt ook teruggekoppeld in de wintertuin.

Bovendien blaast het standconcept van BAD een frisse wind door de expo- en tentoonstellingsscene. In de grote kunstzone heerst een museale sfeer door de opstelling van soloshows per kunstenaar. In de designzone waan je je eerder op een plein waar van alles te ontdekken valt dankzij de open space-aanpak.

Belgium Art & Design 2016

Gasten en deelnemers

Initiatiefnemer van BAD is Harry Vanhoyweghen. Als interieurarchitect met veel ervaring in de interieur- en evenementensector organiseerde hij eerder al creatieve evenementen. De curatoren van dienst stellen mee de programma’s samen en gaan op zoek naar gepaste deelnemers en activiteiten. Belgium Art & Design verwelkomt ook twee eregasten: Sylvain Willenz en Liliane Vertessen.

De ontwerpen van Sylvain Willenz, een van de belangrijkste Belgische designers van zijn generatie, zijn nu al moderne klassiekers. Hij werkte voor Belgische labels als Durlet, Objekten en Tamawa, en voor internationale merken als Cappellini, Hay en Established & Sons. Zijn eerste grote overzichtstentoonstelling in Le Grand Hornu, waar hij zo’n vier ton gerecycleerd rubber omtoverde tot een zwart berglandschap als verwijzing naar het koolmijnverleden van de Borinage, scheerde hoge toppen.

Liliane Vertessen combineert analoge fotografie met neon: een uniek en zeldzaam samenspel. Ook de Limburgse zelf valt op met én in haar werken. Meer dan eens waren haar eigen uiterlijk en fotografie de onderwerpen en vertrekpunten van multimediale installaties. Haar erotische poses, mysterieuze dubbelzinnigheid en provocerende rollenspel maken het moeilijk haar feitelijke identiteit te grijpen. Aan de bezoeker om het te proberen ...
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
16 februari 2016
Bron: King George
Nieuwsarchief:   

Meer interieurnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba