Interieur

Belgisch designconcept jaagt op toppositie in interieurwereld

Belgisch designconcept jaagt op toppositie in interieurwereld
De jacht is open. Design Is Wolf zette donderdag zijn eerste stappen in de interieurwereld als gloednieuw designmerk met Belgisch DNA. Het concept is uniek in België: naast meubels van hoge kwaliteit – tegen betaalbare prijzen – stelt het merk ook een eigen branded platform ter beschikking aan andere getalenteerde ontwerpers.

Belgisch, betaalbaar en baanbrekend: Design Is Wolf is one of a kind. Het nieuwe, unieke concept ontstond als reactie op het overpriced design en de overdaad aan Scandinavische meubels. Wim Alenus, initiatiefnemer en oprichter van het merk Kazaar, creëert dan ook toegankelijk designmeubilair van topkwaliteit tegen een juiste prijs. En niet zomaar meubilair, want Design Is Wolf sloeg de handen in elkaar met enkele grote namen uit de designwereld. Alain Gilles, Roel Vandebeek en Jan Goderis zijn maar enkele hoogvliegers in het rijtje. Elk ontwerp werd exclusief voor Design Is Wolf uitgewerkt.



Om het concept écht te doen slagen, ging Wim op zoek naar andere believers. Samen met Ann-Pascale Bijnens (links), als Chief Operations Wolf, en Kristel Vanderlinden (rechts), als Chief Marketing Wolf, werd een core team gecreëerd dat van alle markten thuis is.

Globelge

Er vloeit Belgisch DNA door de aderen van Design Is Wolf. En doordat België een smeltkroes van culturen is, bestaat Design Is Wolf uit een mix van Noord (simpel, puur en strak) en Zuid (rijk en luxueus) met hier en daar een vleugje Oost-Europees handwerk. Zoals Belgische modegenieën als Raf Simons en Ann Demeulemeester op het internationale podium staan, zo wil Design Is Wolf zich op het wereldtoneel begeven, maar dan met Belgisch meubilair.

Design Is Wolf is een rechtstreeks verhaal tussen designer, producent en het merk zelf. Zonder tussenpersonen dus, en dat drukt de kosten. Ook kan de klant vooraf kiezen tussen een ruim assortiment stoffen en kleuren, pas daarna start de productie. Een transparante aanpak met als resultaat toegankelijk design tegen een toegankelijke prijs.



Join the pack

Ten slotte is Design Is Wolf ook een branded platform, bedoeld om andere labels, ontwerpers of bedrijven een springplank te bieden. Om de drie maanden wordt een nieuw thema gelanceerd dat gelijkgezinden aantrekt. Deelnemende merken krijgen zowel online (social media en contentcreatie) als offline (shop-in-a-shop, launch event ...) een platform om hun producten aan de man te brengen en te inspireren. Zo draait het eerste thema om ‘smaak’ en zal onder meer een foodblogster haar nieuwe boek promoten.

Koopintentie en -gedrag mengen zich vandaag online als offline. Daarom is Design Is Wolf aanwezig op alle kanalen, met een webshop, een showroom inclusief experience hubs – design moet je kunnen ervaren – een stevige vertegenwoordiging op sociale media én een roadshow door de Benelux in 2016. Unieke extra’s als een white glove delivery maken het plaatje af, zodat uw geliefde designartikel snel en volledig uitgepakt in uw huis staat.

Ook interessant