Interieur

Cocoon 2015: woon- en interieuroplossingen voor iedereen

Cocoon 2015: woon- en interieuroplossingen voor iedereen
Van 21 tot en met 29 november 2015 opent de beurs Cocoon zijn deuren voor het grote publiek. De exposanten zullen de bezoekers adviseren over alles wat met decoratie en interieur te maken heeft. Grote merken als Facq, Velux, Levis, Kewlox, Roche Bobois, Camber en Niko zullen er originele en praktische oplossingen voorstellen. Zo kunnen de bezoekers de uiteenlopende projecten die hen naar de beurs brengen concretiseren.

Elk hoekje optimaal gebruiken? De toiletruimte een make-over geven? De perfecte kleur kiezen voor het interieur? Een ruimte lichter of warmer maken? Een persoonlijke touch geven aan meubels? Een bureauruimte inrichten? Zeven exposanten geven de sleutel tot succes voor een geslaagde decoratie:

1. De schakelaars van Niko, een decoratieve touch voor elk interieur

Cocoon 2015Niko presenteert op Cocoon een nieuw gamma schakelaars dat een interieur nét dat tikkeltje meer geeft. De nieuwe reeks is beschikbaar in meerdere kleuren en materialen: bamboe, gepatineerd staal, bakeliet of een betonnen afwerking. Deze schakelaars kunnen voor een decoratieve touch zorgen of net subtiel in het interieur worden opgenomen. Of de bezoeker nu contrast of subtiliteit wil, Niko presenteert hen een harmonieuze oplossing voor een onberispelijk interieur.

2. Facq brengt technologie naar de toiletruimte

Cocoon 2015Het kleinste kamertje mag best wat comfort en charme hebben. Daarom stelt Facq op Cocoon verschillende innovatieve toiletten voor. De technologische ontwikkeling staat niet stil en ook de wc evolueert mee. Meerdere functies werden ontwikkeld om de gebruiker welzijn en een optimale hygiëne te garanderen. De oplossing die Facq voorstelt bestrijdt gênante geurtjes via een verluchtingssysteem dat zich in het toilet bevindt. Een sfeervolle toiletruimte creëren is mogelijk dankzij ingebouwde lichtapparatuur die kan worden aangepast aan eender welke stemming of aan de decoratie van de ruimte. FACQ introduceert op hun stand ook manieren om het toilet eenvoudiger en sneller schoon te maken, evenals de douche-wc die een optimale lichaamshygiëne garandeert.

3. Levis stelt goudachtig okergeel voor om het interieur te decoreren

Cocoon 2015Goud en goudtinten zijn alomtegenwoordig in design, mode, esthetiek en decoratie. Levis stelt op Cocoon ‘De Kleur van het Jaar 2016’ voor: Ochre Gold, een opvallend goudachtig okergeel. Met deze kleur kunnen talloze combinaties worden gemaakt: het okergeel kan worden samengebracht met natuurlijke tinten, lichte kleurschakeringen of nuances van hetzelfde gamma. Om het interieur op te smukken raadt Levis aan om het goudachtig okergeel te combineren met hemelsblauw, lichtgroen of roest.

4. Een gezond binnenklimaat dankzij Velux

Cocoon 2015Omdat we bijna 90 % van onze tijd binnenshuis doorbrengen, is het essentieel om van een optimaal binnencomfort te kunnen genieten. Velux wil bezoekers van Cocoon attent maken op het feit dat natuurlijk daglicht en frisse lucht in onze woonruimten een positieve invloed op ons lichamelijk en mentaal welzijn hebben. Vertoeven in een kamer zonder schimmel of vochtigheid vermindert het risico op astma met de helft. Daarnaast heeft natuurlijk daglicht een rechtstreeks effect op ons leer- en werkvermogen. De producten van Velux bevorderen de kwaliteit van binnenlucht door een optimale verluchting van alle ruimten en garanderen een maximale inval van natuurlijk daglicht.

5. Meubels personaliseren met Kewlox

Cocoon 2015Een foto van uw vakantie, huisdier of favoriete voetballer op uw meubels? Dat is mogelijk door het ‘Creation’-gamma van Kewlox. De Cocoon-bezoeker kan ontdekken hoe meubilair helemaal kan worden gepersonaliseerd om zo het interieur naar eigen smaak in te richten. Door een digitale afdruk kan een boekenkast, een plank of een garderobekast helemaal worden omgetoverd.

6. Een kantoorruimte decoreren met behulp van Roche Bobois

Cocoon 2015Dit jaar toont Roche Bobois dat esthetiek, comfort en design hand in hand gaan met efficiënt werken. Op de stand van dit Franse merk kan de bezoeker verschillende manieren ontdekken om een persoonlijke of professionele kantoorruimte in te richten. Er zal een interieurarchitect aanwezig zijn om de projecten van geïnteresseerden te visualiseren met een 3D-plan.

7. Camber en Filigranes richten de ideale leeshoek in

Cocoon 2015Opbergspecialist Camber heeft samen met de bekende Brusselse boekhandel Filigranes twee boekenkasten uitgedacht: de eerste is bestemd voor uitzonderlijke boeken en kunstboeken, de tweede is gewijd aan romans en kinderboeken. Een gezellige kussenhoek en een bureau in twee delen zullen ervoor zorgen dat deze ruimte een inspirerende omgeving voor de bezoeker wordt. Camber en Filigraines schotelen ook enkele trucs voor om boeken of stripverhalen op een leuke manier te etaleren.

Van 21 tot en met 29 november is Cocoon dus het goede adres voor iedereen die op zoek is naar inspiratie om zijn of haar interieur op te fleuren of te herinrichten. Op de verschillende standen ontvangt elke bezoeker nuttige tips en advies.

Ook interessant