Interieur

Nest introduceert Nest Cam

Nest Labs introduceerde eind vorige week de Nest Cam. met full high-definition (1080p) videokwaliteit, een veelzijdige standaard, verbeterde bewegingsdetectie en Nachtzicht, maakt de Nest Cam het mogelijk om overal een oogje in het zeil te houden. De Nest Cam zal begin juli beschikbaar zijn in Europa. Met live video streaming naar een smartphone of pc maakt Nest Cam het gebruikers mogelijk om in verbinding te staan met dat wat zij belangrijk vinden. De nieuwe Nest Cam maakt gebruik van de Dropcam-functionaliteiten, uitgebreid met betere videokwaliteit en nieuw ontwerp om nog eenvoudiger te kunnen zien wat er thuis gebeurt. Nest Cam zal in Europa beschikbaar komen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Nederland en België.

Nieuwe functionaliteiten:

  • Nieuw ontwerp – de magnetische standaard van de Nest Cam kan bevestigd worden op metaal, kan gemonteerd worden op de muur of kan op een universele driepoot geschroefd worden. Ook kan deze gedraaid worden, buigen in een hoek of ondersteboven gemonteerd worden. De standaard heeft een magneet gemaakt van zeldzaam aardmetaal en een ¼ inch-schroefbevestiging om de Nest Cam veilig op nog meer plaatsen te kunnen bevestigen. De behuizing van de Nest Cam biedt gebruikers zo de vrijheid om vast te leggen wat zij willen.
  • Videokwaliteit - Nest Cam maakt gebruik van 1080p HD via Wi-Fi, zodat gebruikers ook de kleinste details kunnen waarnemen in de gehele ruimte.
  • Veilig streamen – het streamen en opslaan van videobestanden verloopt via een unieke 2048-bit RSA-vergrendeling en veilige overdracht via een 128-bit SSL-verbinding.
  • Verbeterd nachtzicht– acht ‘high-powered’ infrarood-LED’s en nieuwe algoritmes verbeteren Nachtzicht en Bewegingsdetectie. Waar standaard camera’s ’s nachts zorgen voor een gelimiteerde ‘spotlight view’, zorgt Nest Cam er voor dat men de gehele ruimte kan zien. En aangezien de sensoren van Nest Cam het verschil zien tussen het licht van een zaklamp en het licht van de zon, zal het nachtzicht niet verstoord worden en overschakelen naar de dagmodus wanneer er fel licht in de camera schijnt. Dit kan vooral heel handig zijn in het geval van inbrekers die met een zaklamp schijnen, of de felle koplampen van een passerende auto.
  • Nest Aware met videogeschiedenis – Nest Cam gebruikers kunnen zich aanmelden voor een maandelijkse betaalde service die toegang geeft tot:
    • Videogeschiedenis – bladeren door 10 of 30 dagen videocontent, afhankelijk van de gekozen service, zodat gebruikers extra tijd hebben om te bekijken wat er allemaal gebeurd is en de waardevolle momenten op kunnen slaan.
    • Video’s en timelapses – het creëren en delen van video’s tot drie uur.
    • Activity Zones – het creëren van Activiteitszones in verschillende ruimtes, zodat de gebruiker een melding krijgt wanneer er activiteit gedetecteerd wordt in een specifieke zone, bijvoorbeeld bij de deur.
    • Nauwkeurige bewegingsdetectie - Nest Cam maakt gebruik van de mogelijkheden van de cloud om steeds accuratere meldingen te kunnen geven en om gebieden te detecteren waar vaak een valse melding wordt gegenereerd, zoals op het plafond.


Nest introduceert Nest Cam

Nest Cam + YouTube


Nest werkt samen met YouTube en test de mogelijkheden om YouTube-gebruikers hun Nest Cam video’s live te laten streamen naar YouTube Live. Dit maakt het voor kijkers mogelijk om een kijkje achter de schermen te nemen bij hun favoriete YouTube-persoonlijkheden. De eerste samenwerkingen omvatten:
  • Unbox Therapy - Lewis Hilsenteger heeft meer dan twee miljoen abonnees verzameld door het delen van ‘unboxing’ video’s van een breed spectrum aan consumentenelektronica-producten. Lew zal gebruik gaan maken van de Nest Cam door het opzetten van een live stream vanuit zijn productiestudio
  • Devin Supertramp - Devin Graham is een Amerikaanse videograaf die video’s van avonturen en extreme sporten produceert. Zijn kanaal heeft meer dan drie miljoen abonnees. Devin zal de Nest Cam gaan gebruiken om de voorbereidingen van zijn grootse stunts met zijn kijkers te delen.
  • iJustine - Justine Ezarik is techie, gamer, vlogger en een echte YouTube-persoonlijkheid met meer dan drie miljoen abonnees op haar kanalen. Justine is van plan om Nest Cam te gaan inzetten bij het live streamen van een aantal van haar speciale evenementen.

“Een paar maanden geleden heb ik een Dropcam gekocht om een openbare livestream via mijn website op te zetten vanuit mijn kantoor,” aldus Lewis Hilsenteger, oprichter van Unbox Therapy. “De reacties waren overweldigend – mijn volgers waardeerden het enorm om een kijkje te krijgen in mijn productiestudio. Met Nest Cam kan ik nu direct en in full HD streamen naar mijn YouTube-kanalen, waardoor het voor de abonnees van Unbox Therapy nog makkelijker wordt om een kijkje in de keuken te krijgen zonder YouTube daarvoor te hoeven verlaten.”

Tot slot heeft Nest het mogelijk gemaakt om de populairste camerafeeds direct te streamen via Nest’s YouTube-kanaal (www.youtube.com/nest), zodat men live video’s van puppy’s kan bekijken, of video’s van prachtige landschappen.

Nest

Het is de missie van Nest om een thoughtful home te creëren, een huis dat voor zichzelf en haar bewoners zorgt. Het bedrijf focust op het ontwikkelen van eenvoudige, mooie en doordachte hardware, software en diensten voor haar klanten. De Nest Learning Thermostat en Nest Energy Services zorgen voor het comfort en energiegebruik in huis, Nest Protect: rook + koolmonoxidemelder zorgt ervoor dat mensen veilig zijn en blijven en Nest Cam houdt zicht op het belangrijkste in huis. Nest-producten worden verkocht in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada, Ierland, Frankrijk, Nederland en België en zijn geïnstalleerd in meer dan 190 landen. De Nest Learning Thermostat heeft tot nu toe geholpen om vier miljard kWh aan energie te besparen. Het Nest Developer Program, Works with Nest, maakt het mogelijk voor Nest producten om samen te werken met andere producten in huis.

Ook interessant