Binnenafwerking

Oplossingen voor levenslang thuis wonen op Batibouw 2013

ThyssenKrupp Encasa demonstreert op Batibouw de verschillende oplossingen die het ontwikkelt om mensen zo lang mogelijk veilig en comfortabel in hun eigen huis te laten wonen waaronder de StairWalker. Uit onderzoek blijkt dat de Belgen het liefst oud worden in de eigen vertrouwde thuisomgeving. Zelfs als thuis wonen duurder is dan wonen in een rusthuis, dan nog geeft 84 procent er de voorkeur aan om de oude dag thuis door te brengen. Verder verwacht een meerderheid (58 procent) dat (nieuwe) technologieën en hulpmiddelen het in de toekomst mogelijk maken om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.

De producent en leverancier van trapliften, huisliften en platformliften speelt hierop in door producten te ontwikkelen die mensen in staat stellen om langer thuis te blijven wonen en levert hiermee gelijk een belangrijke bijdrage aan de valpreventie bij senioren. Onderzoeken geven namelijk aan dat een op de drie thuiswonende ouderen ten minste een keer per jaar in huis valt. Door de inzet van de juiste hulpmiddelen en technische oplossingen is vallen bij ouderen te voorkomen.

Zo kan men met trapliften in zithouding, veilig en comfortabel de trap op en af, terwijl alle verdiepingen in huis bereikbaar blijven. Tijdens Batibouw demonstreert ThyssenKrupp Encasa zijn unieke en gepatenteerde ASL- draaitechnologie (Advanced Swivel & Levelling-technologie), die het mogelijk maakt om in nagenoeg ieder huis een traplift te plaatsen. Tijdens de beurs zet het bedrijf ook zijn uitgebreid gamma huisliften in de kijker die garant staan voor comfort en gemak vandaag én in de toekomst. Kortom, wat mobiliteit in huis voor vele jaren garandeert.

StairWalker
De belangrijkste blikvanger tijdens Batibouw 2013 wordt zonder meer de StairWalker. Deze nieuwe technologische ontwikkeling van ThyssenKrupp Encasa biedt mensen die moeilijk te been zijn, een veilige manier om zelf trappen te lopen. De geavanceerde lift ondersteunt hen in de rug en onder de armen. Daardoor kunnen ze veilig een trap op- en aflopen en blijven ze in beweging. De StairWalker is in een later stadium eenvoudig om te bouwen tot een traplift. ThyssenKrupp Encasa is tot nu toe de enige leverancier die op basis van eigen onderzoek een dergelijk soort hulpmiddel heeft ontwikkeld. Het bedrijf heeft op de StairWalker een patent aangevraagd.

Tijdens het trappenlopen kan het looptempo naar wens worden aangepast en is het mogelijk om op elk moment te pauzeren. De StairWalker is voorzien van LED-lampen waardoor hij ook bij slecht verlichte trappen of ’s nachts veilige ondersteuning biedt. In geparkeerde positie kan de gebruiker de steunbeugel wegdraaien, zodat de trap toegankelijk blijft.

Levenslang thuis wonen
“Met de oplossingen die we tijdens Batibouw 2013 demonstreren, spelen we in op de toenemende vergrijzing in België.”, zegt Stephan Hillaert, algemeen directeur van ThyssenKrupp Encasa. “Uit eigen onderzoek weten we dat veel mensen het liefst zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving willen blijven. Met onze oplossingen is het mogelijk om mensen langer thuis te laten wonen. De StairWalker is in dat verband een voorbeeld van onze innovatieve benadering. Met deze techniek blijven ze actief bewegen zonder het risico op vallen en kan ze in een later stadium makkelijk omgebouwd worden tot een traplift.”