Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

De comeback van roestvrij staal

De comeback van roestvrij staal
Franke
We hebben het gehad met ‘net echt’ en gaan massaal voor the real thing. Deze trend trekt zich ook door naar de keuken waar kraanwerk van massief roestvrij staal (ook RVS of inox genoemd) aan populariteit wint. Keukenkranen die er alleen maar uitzien alsof ze van inox zijn vervaardigd, zijn daarentegen op hun retour. Met meer dan 105 jaar ervaring in de verwerking van massief roestvrij staal zit deze (keuken)trend Franke als gegoten. De Zwitserse fabrikant pakt uit met een stevig trio keukenkranen van robuust massief RVS. Hier komen Centinox, Atlas en Gaia.

Uitgepuurd

Bij Gaia staan de kraanuitloop en de bedieningshendel dwars op het kraanlichaam. Dat de bedieningshendel zich bovenaan het kraanlichaam bevindt, evenwijdig met de kraanuitloop, versterkt de strakke belijning. Door de hoge inplanting van de kraanuitloop laten hoge recipiënten zich gemakkelijk vullen. Het kraanwerk Gaia is verkrijgbaar met een zwenkbare of met een uittrekbare uitloop.

Afgerond

De keukenkraan Atlas verbindt kloek massief roestvrij staal met afgeronde, vloeiende vormen. De hoge uitloop maakt dat je ook hoge potten met het grootste gemak vult. De eengreepsmengkraan is beschikbaar met een zwenkbare uitloop of voorzien van een uittrekbare uitloop – handig om bijvoorbeeld sla te spoelen.

Franke - De comeback van roestvrij staal

Opvallend

Het is het hoge, hoekige kraanlichaam in combinatie met de boog van de uitloop waarmee Centinox zich tot blikvanger kroont. Deze keukenkraan met beweegbare uitloop combineert massief RVS en zwart Neoprene, een materiaal dat over antibacteriële eigenschappen beschikt en geschikt is voor direct contact met voedingswaren.

De hoge uitloop is extra handig om hoge potten te vullen. Centinox is ook verkrijgbaar met een forse vaste horizontale uitloop van massief RVS.

RVS

Met eigenschappen als hygiënisch, hittebestendig, slijtvast en onderhoudsvriendelijk is massief RVS een aanrader voor de keuken. Het gladde poriënvrije oppervlak verhindert vuildeeltjes om zich vast te hechten, wat zorgt voor meer hygiëne. Massief inox is hittebestendig en geeft ook bij sterk wisselende temperaturen geen krimp. Massief RVS is robuust en nauwelijks gevoelig is voor slijtage. Dat vertaalt zich in een lange levensduur. Het materiaal is bovendien volledig recycleerbaar.

De aanbevolen verkoopprijs van Centinox, Atlas en Gaia begint respectievelijk vanaf 642 €, 438 € en 407 € - exclusief 6 of 21% btw.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
11 juli 2017
Bron: Interlinka
Nieuwsarchief:   

Nog meer producten

B&W Nieuwsarchief van   

 

Meer over keukens


Producten voor keukens


Gerelateerde artikelen


Video`s over keukens


Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba