Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Dossier Batibouw 2018

Platte design wanddampkap in primeur op Batibouw 2017  

Platte design wanddampkap in primeur op Batibouw 2017
Op Batibouw 2017 stelt Bosch de nieuwste wanddampkap Flat Design Serie 8 met Home Connect voor. Op het eerste gezicht doet dit amper 26,5 cm dikke toestel eerder denken aan een flatscreen dan aan een dampkap. Dankzij de Home Connect-technologie bedien je het toestel vanop afstand met je smartphone of tablet. Via de Bosch Home Connect App krijg je zicht op het verzadigingsniveau van de diverse filters en een melding wanneer de filters moeten vervangen worden.

Eyecatcher

Functionaliteit en gebruiksgemak zijn niet meer de enige criteria die we hanteren bij de keuze van een dampkap, zo stelt Bosch vast. Voor sommigen kan een dampkap niet onzichtbaar genoeg zijn. Anderen vinden design en kleur minstens even belangrijk als de afzuigkwaliteiten. Wie houdt van een geraffineerde eyecatcher met een krachtig afzuigvermogen valt ongetwijfeld voor nieuwste slanke wanddampkap met Home Connect van Bosch.

Het toestel met zwart glazen frontpaneel is nauwelijks 26,5 cm dik en hangt tegen de muur. Het slanke design laat de ruimte boven het kookvlak volledig vrij. Dat is niet alleen esthetisch sterk. Het zorgt er ook voor dat je ongehinderd in de potten roert zonder het minste risico dat je je hoofd stoot. De volledige afzuigtechniek en de Home Connect-technologie zitten netjes weggewerkt achter het zwart glazen frontpaneel van het slanke toestel.

Connectivity

De Home Connect-technologie waarmee je via je smartphone of tablet alle functies van de dampkap vanop afstand bedient, brengt meer comfort in de keuken. Ben je aan het eten en merk je dat je vergat om de dampkap uit te schakelen? Geen probleem! Dank zij Home Connect schakel je ze uit terwijl je aan tafel zit.

De Bosch Home Connect App geeft je een overzicht van het verzadigingsniveau van de vetfilters en de actieve koolstoffilter. Je krijgt bovendien een melding wanneer ze moeten vernieuwd worden en tips voor een snelle en probleemloze vervanging.

Meer dan een smartphone of tablet met IOS of Android en de bestaande draadloos internetmodem bij je thuis zijn er niet nodig om dagelijks te genieten van het comfort van de dampkap met Home Connect-technologie.

Continue monitoring

Op basis van de hoeveelheid opstijgende damp die de PerfectAir-sensor meet, bepaalt de dampkap de meest ideale stand en past ze de zuigkracht automatisch aan. Dankzij PerfectAir functioneert de dampkap steeds op de meest geschikte stand om de keuken geur- en dampvrij te houden en wordt er niet meer energie verbruikt dan nodig.

Intensiefstand

Staan er frietjes op het menu en wil je voorkomen dat de geur blijft hangen ? Op de intensiefstand geeft de dampkap zes minuten lang het volle vermogen van 730 m≥/u, ruimschoots voldoende om hardnekkige keukengeuren en dampen zoals bijvoorbeeld frituur- of visluchtjes volledig te verjagen. Na zes minuten schakelt ze automatisch terug naar de vorige stand.

Randafzuiging

Randafzuiging zorgt voor een gelijkmatige afzuiging van de dampen en geuren. De vaatwasbestendige metalen vetfilters zuigen de dampen niet enkel centraal maar eveneens langs de volledige omtrek van de dampkap weg.

Naventilatie

Bij deze functie werkt de dampkap na uitschakeling gedurende een bepaalde tijd verder tot de keuken volledig geur- en dampvrij is. De duur van de naventilatietijd is instelbaar.

Bedieningsring

De elektronische bediening van de wanddampkap gebeurt via TouchControl. Met de handige bedieningsring met geÔntegreerde ledverlichting vind je snel de gewenste functie.

EcoSilence Drive

Dankzij de zuinige EcoSilence Drive-motortechnologie en de ledverlichting kan de dampkap een energie-efficiŽntielabel A voorleggen.
De afwezigheid van mechanische wrijving maakt dat de wanddampkap stil functioneert (max. 57 dB(A)).
De twee dimbare ledmodules hebben een levensduur van maar liefst 40.000 uren. Wanneer de leds dagelijks gedurende 2,7u branden, gaan ze 40 jaar mee.

Met afvoer of kringloopwerking

Bij de nieuwste wanddampkap van Bosch heb je de keuze tussen plaatsing met een afvoer naar buiten of met een gesloten kringloopwerking. Bij kringloopwerking is het de CleanAir-technologie met actieve koolstof die de geuren en dampen absorbeert en de opgezogen lucht doeltreffend zuivert. Doordat er geen contact met de buitenlucht is, gaat er geen warmte verloren. Het maakt de dampkap met kringloopwerking zeer geschikt voor lage-energie en passiefwoningen. Ook wanneer er geen afvoermogelijkheid naar buiten is, vormt deze versie een interessante oplossing.

De aanbevolen verkoopprijs van de Flat Design dampkap met Home Connect-technologie (referentie DWF97RV60) bedraagt 1749,99 euro, btw en Recupel inclusief.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
11 januari 2017
Bron: Interlinka
Nieuwsarchief:   

Nog meer producten

B&W Nieuwsarchief van   

 

Meer over keukens


Producten voor keukens


Gerelateerde artikelen


Video`s over keukens


Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba