Keukens

Movento: de evolutie van beweging

Op interzum 2011 werd MOVENTO voor het eerst gepresenteerd aan een internationaal vakpubliek dat zich uitermate positief en geïnteresseerd toonde over deze nieuwe ladeglijder.
De maximale bewegingskwaliteit – van het openen tot het sluiten – valt in de smaak. De gesynchroniseerde vederlichte loop zorgt voor nog betere loopeigenschappen en heel hoge loopkwaliteit.
Bovenop het nieuwe bewegingscomfort biedt Blum bij MOVENTO ook een nieuw verstelcomfort: De voor het eerste getoonde 4-dimensionale front-verstelling kan gemonteerd worden zonder bijkomende onderdelen. Naast de beproefde hoogte- en schuinteverstelling kan het voegbeeld nu ook via de nieuwe zijdelingse versteling en diepteverstelling uitermate exact en comfortabel zonder gereedschap ingesteld worden – zelfs bij heel kleine voegen en bij inliggende fronten. MOVENTO is gemaakt voor een dyna-mische belasting tot 40 en 60 kilogram. De hoge stabiliteit en de uitste-kende uithangstabiliteit zijn kenmerkend. Het nieuwe glijdersysteem is dan ook de passende beslagoplossing voor actuele designtrends zoals brede voorraadladen, dicht bij de grond hangende voorraadladen en bij gebruik van zware frontmaterialen.

Comfort bij de verwerking en het gebruik

MOVENTO bestaat in combinatie met de geïntegreerde BLUMOTION demping of met de geïntegreerde mechanische openingsondersteuning TIP-ON voor greeploze meubels. Voor extra comfort zorgt het gebruik van SERVO-DRIVE, de elektrische openingsondersteuning. De nieuwe glijder is gemaakt voor de hoge belasting van keukenbeslag, maar kan natuurlijk ook in andere delen van de woning gebruikt worden om het comfort te verhogen.