Interieur

Senso maakt gietvloeren hip

Tot een jaar of tien geleden waren gietvloeren kil en grijs, maar inmiddels zijn er ook hippe en kleurige gietvloeren beschikbaar. Senso is met zijn gietvloeren marktleider geworden. Oprichter David Bols richt zich met name op de esthetische markt.

De aloude gietvloeren van epoxy zijn hard en star. Met een bevriende chemicus is Bols gaan zoeken naar flexibele en elastische basismaterialen. De vloeren bieden in dat geval meer comfort en geluidsdemping. Het duo wilde tevens dat het product fijn te pigmenteren valt, zodat er meer kleurgradaties mogelijk zijn. Hij betrok enkele grondstoffen bij de leverancier van zijn voormalige werkgever, die dat prompt blokkeerde. Vervolgens moest hij naar nieuwe ingrediënten zoeken. In epoxyvloeren wordt ruwe olie verwerkt alsook chloor, dat na het leggen van de vloer uitdampt. Bij Senso is plantaardige olie het hoofdbestanddeel. Dat is volledig herwinbaar en dus beter voor het milieu.

De gietvloeren van Senso kosten 100 euro per m2. In samenwerking met ontwerper Marcel Wanders zijn gietvloeren met een 3D-effect ontworpen.

Gebaseerd op: Sprout